Flespompoenbeignets
Deze flespompoenbeignets zijn heerlijk als lunch of diner.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
225 g
flespompoen
7,5 g
patentbloem
1/2 teentje
knoflook, fijngehakt
1/2
ei
1/2 theelepel
gedroogde tijm
1/2 theelepel
nootmuskaat
1/2 theelepel
zout
1/2 theelepel
zwarte peper
1 eetlepel
olijfolie
Stap voor stap
Schil de flespompoen.
Bevestig de foodprocessor met de omkeerbare raspschijf op de mixer/keukenrobot. Rasp de pompoen op snelheid 4 in de kom.
Doe de bloem, het zout, de nootmuskaat, de peper, de gedroogde tijm, het ei en de fijngehakte knoflook in de kom.
Bevestig de platte menghaak op de mixer/keukenrobot en meng alle ingrediënten op roersnelheid.
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Schep voor elke beignet een eetlepel beslag in een serveerring en druk plat met een spatel.
Bak de beignets totdat de bodem goudbruin is. Draai ze om en bak dan de andere kant.
Serveer direct.