Skip the navigation

Gemarineerde tandoorikip

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
tandoorimarinatedchicken thumbnail

Zo maak je authentieke, op houtskool gegrilde tandoorikip.

Duration
Totaal12h35
Voorbereiden10min
Koken25min
Rusten12h

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

270 g

yoghurt

5

knoflookteentjes

4 cm

gember

1/2

sjalotje

1/2

kleine chilipeper

1 eetlepels

citroensap

1 theelepels

gemalen komijn

1 theelepels

mangopoeder

1 theelepels

korianderpoeder

1 eetlepels

garam masalapoeder

1 theelepels

zout

1 druppel

rode voedselkleurstof

6

kipdrumsticks

Stap voor stap

  1. Dit recept is voor 6 kipdrumsticks.

  2. Pel het sjalotje en snijd het in grove stukken. Schil en snijd de gember.

  3. Doe alle ingrediënten behalve de kipdrumsticks in de kan van de foodprocessor. Zet de snelheid op 2 en pulseer tot een glad mengsel.

  4. Maak twee sneden in het vel van elke drumstick, zodat de kip de smaken kan absorberen. Doe de kipdrumsticks in een kom en voeg de marinade toe. Keer de kipdrumsticks totdat ze volledig bedekt zijn. Dek de kom af en plaats de kip 24 uur in de koelkast om te marineren.

  5. Verhit de gril tot middelhoge hitte. Veeg het meeste van de overtollige marinade van de kipdrumsticks. Gril de kip gedurende 10 minuten onder rechtstreekse hitte. Keer de kipdrumsticks om en gril nog eens 10 minuten. Controleer de kipdrumsticks en draai ze , indien nodig, om en gril ze nog eens 10 minuten. Serveer heet.