Skip the navigation

Gesauteerde wortelen met ahornglazuur

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
sauteedcarrots_thumbnail.jpg

Serveer dit bijgerecht bij je diner toe om wat extra groenten toe te voegen.

Duration
Totaal20min
Voorbereiden5min
Koken15min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

Serveren

500 g

wortels

2 eetlepels

olijfolie

1 eetlepel

boter

1 theelepel

zout

1/2 theelepel

peper

50 ml

ahornsiroop

6 takjes

tijm

3

knoflookteentjes

Stap voor stap

  1. Schrap de wortels. Voer de wortels door de vultrechter van de foodprocessor met de instelbare snijschijf.

  2. Verhit de olijfolie en de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de wortelplakjes toe en breng op smaak met peper en zout. Sauteer 10 minuten op middelhoge temperatuur tot de wortels goudbruine randjes krijgen.

  3. Stamp de knoflookteentjes fijn en doe ze in de pan. Rits de tijm af tussen je duim en wijsvinger om zoveel mogelijk blaadjes van de steeltjes te halen. Voeg de tijm aan de pan toe. Schenk de ahornsiroop in de pan. Laat 10 minuten zachtjes sudderen totdat je met een vork in de wortels kunt prikken en de ahornsiroop is gekaramelliseerd.