Skip the navigation

Glazen browniepot

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Brownie Jar

Deze browniepot is een leuk eetbaar cadeau.

Duration
Totaal45min
Voorbereiden5min
Koken40min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

115 g

bloem

1 theelepel

zout

165 g

bruine suiker

300 g

basterdsuiker

40 g

cacaopoeder

260 g

pure chocoladedruppels

230 g

boter, op kamertemperatuur

3

eieren

Stap voor stap

  1. Om de pot te maken: doe de bloem, het zout, de bruine suiker, de basterdsuiker, het cacaopoeder en de chocoladestukjes in een glazen potje. Let er daarbij op dat je steeds om en om een laagje van een andere kleur erin doet terwijl je het potje vult, voor een mooi contrast. Voeg de chocolatestukjes als laatste toe.

  2. Om de brownie te maken: schep de chocoladestukjes uit de pot in een kom die in de magnetron kan worden gebruikt. Voeg boter toe en verwarm 2 minuten in de magnetron op een lage stand totdat alles is gesmolten. Roer voorzichtig door.

  3. Voeg de eieren toe in de kom van een mixer/keukenrobot voorzien van de draadgarde en mix 1 minuut op snelheid 6 tot de eieren schuimig zijn.

  4. Vervang de draadgarde door de platte menghaak. Voeg het chocolademengsel en de ingrediënten uit de pot toe aan de kom. Mix gedurende 1 minuut op snelheid 2 tot alles goed gemengd is.

  5. Bedek een bakblik met vochtig bakpapier (dit houdt de brownies vochtig). Schenk het browniebeslag in het bakblik en bak het 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.