Hazelnootmelk
Een plantaardige chocolademelk zonder lactose en met de volle smaak van noten.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
150 g
hazelnoten
1 l
Water
2 1/2 eetlepels
cacaopoeder, ongezoet
1 theelepels
vanille-extract
1 eetlepels
ahornsiroop
1/4 theelepels
zout
Stap voor stap
Dompel de hazelnoten onder in kokend water en laat ze minimaal 1 uur tot maximaal 12 uur weken. Giet de geweekte hazelnoten af en doe ze in de KitchenAid blender. Voeg het verse water toe.
Meng op snelheid 5 gedurende 1 minuut tot een romig en glad mengsel. Zeef het door een kaasdoek of dunne theedoek. Knijp alle overtollige vloeistof eruit.
Doe de hazelnootmelk terug in de blender en voeg cacaopoeder, vanille-extract, ahornsiroop en zout toe. Mix op snelheid 5 tot alles is gemengd.
Bewaar de melk maximaal vier dagen in de koelkast in een afgesloten fles of kan. Schud voor het serveren.