Skip the navigation

Huisgemaakte chili con carne

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Homemade chili con carne

Dit gerecht zit vol smaak én valt altijd in de smaak.

Duration
Totaal50min
Voorbereiden20min
Koken30min

Hulpmiddelen

FoodProcessorAttachmentFoodProcessorAttachment
MeatGrinderMeatGrinder
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

1/2

ui

1

rode paprika

1/2

teentje knoflook

1/2 eetlepel

olijfolie

1/2 theelepel

paprikapoeder

1/2 theelepel

gemalen komijn

1/2 theelepel

gedroogde marjolein

250 g

rundvlees

200 g

tomatenblokjes uit blik

200 ml

groentebouillon

200 g

rode kidneybonen

Stap voor stap

  1. Bevestig de foodprocessor met snijkit op de mixer/keukenrobot.


  2. Schil de ui en snijd deze in vieren. Verwijder de zaadlijsten en zaden uit de rode paprika's en snijd ze in vieren.


  3. Doe de groenten in de foodprocessor en hak ze op snelheid 6.


  4. Hak de knoflook fijn. Doe olijfolie in een hete pan en voeg de gehakte groenten toe.


  5. Voeg het paprikapoeder, de gemalen komijn en de gedroogde marjolein toe. Roer goed door en laat nog eens 5 minuten koken terwijl je af en toe roert.


  6. Bevestig de metalen voedselmolen (grove maalschijf) op de mixer/keukenrobot en maal het rundvlees op snelheid 4.


  7. Doe het vlees in de pan en verdeel het in stukken met een lepel. Bak tot het vlees geen roze plekjes meer heeft.


  8. Voeg de bouillon en de tomatenblokjes toe. Roer de saus goed door en laat deze ongeveer 20 minuten sudderen.


  9. Voeg de rode kidneybonen toe en laat het geheel nog eens 5 minuten koken.


  10. Serveer met rijst, zure room, avocado en tortillachips.