Kastanjesoep
Deze romige kastanjesoep is een heerlijk voorgerecht of een gezonde maaltijd op zich.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
2
sjalotten
2
wortel
2 stengels
bleekselderij
1 stengels
prei
1 eetlepel
boter
200 g
gekookte kastanjes
750 ml
groentebouillon
1
vers laurierblad
2 takjes
verse tijm
2 takjes
verse peterselie
1 takje
verse rozemarijn
150 ml
kookroom
40 g
hazelnoten, fijngehakt
Stap voor stap
Schil en snijd de sjalotten en wortel. Was en snijd de bleekselderij en prei.
Smelt de boter in een pan en bak de groenten ongeveer 10 minuten.
Voeg de kastanjes en de bouillon toe. Bind de verse kruiden samen in een kruidenbuiltje en plaats dit in de soep.
Laat de soep 20 minuten koken tot de groenten zacht zijn.
Plaats de draadloze staafmixer in de soep. Druk tegelijkertijd op de variabele snelheidsregelaar en de aan/uit-knop en mix tot het mengsel volledig glad is.
Garneer met room, peterselie en fijngehakte hazelnoten.