Knapperige vis uit de oven
Een eenvoudige maaltijd waar je hele gezin gek op zal zijn.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
1,5 snee
oud brood
1/2 theelepel
fijn zeezout
1 theelepel
paprikapoeder
1/4 theelepel
gedroogd uienpoeder
1/4 theelepel
gedroogde knoflookpoeder
60 g
bloem
1 grote
ei, losgeklopt
225 g
dikke, witte visfilet, in 4 stukken gesneden
1,5 eetlepel
gesmolten boter
Stap voor stap
Breek het oud brood in grote stukken en doe deze in de foodprocessor.
Pulseer het brood tot je fijne kruimels hebt. Voeg het zout, paprikapoeder, gedroogde uienpoeder en gedroogde knoflookpoeder toe en puls nog 3 keer kort. Doe de kruimels in een ondiepe schaal.
Doe de bloem in een aparte ondiepe schaal.
Doe de geklopte eieren in een derde ondiepe schaal.
Haal de vis eerst door de bloem, zodat deze een klein laagje krijgt. Dompel de vis daarna in de schaal met geklopte eieren. Haal de vis tot slot door de kruimels.
Giet de gesmolten boter in een ovenschaal. Voeg de vis toe. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C.
Draai de vis om en bak nog 5 minuten totdat de buitenkant knapperig en de vis gaar is.