Skip the navigation

Knapperige vis uit de oven

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Crispy Oven Fish

Een eenvoudige maaltijd waar je hele gezin gek op zal zijn.

Duration
Totaal35min
Voorbereiden10min
Koken25min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

Serveren

1,5 snee

oud brood

1/2 theelepel

fijn zeezout

1 theelepel

paprikapoeder

1/4 theelepel

gedroogd uienpoeder

1/4 theelepel

gedroogde knoflookpoeder

60 g

bloem

1 grote

ei, losgeklopt

225 g

dikke, witte visfilet, in 4 stukken gesneden

1,5 eetlepel

gesmolten boter

Stap voor stap

  1. Breek het oud brood in grote stukken en doe deze in de foodprocessor.


  2. Pulseer het brood tot je fijne kruimels hebt. Voeg het zout, paprikapoeder, gedroogde uienpoeder en gedroogde knoflookpoeder toe en puls nog 3 keer kort. Doe de kruimels in een ondiepe schaal.


  3. Doe de bloem in een aparte ondiepe schaal.


  4. Doe de geklopte eieren in een derde ondiepe schaal.


  5. Haal de vis eerst door de bloem, zodat deze een klein laagje krijgt. Dompel de vis daarna in de schaal met geklopte eieren. Haal de vis tot slot door de kruimels.


  6. Giet de gesmolten boter in een ovenschaal. Voeg de vis toe. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C.


  7. Draai de vis om en bak nog 5 minuten totdat de buitenkant knapperig en de vis gaar is.