Skip the navigation

Koekjesrepen met cheesecakeglazuur

KitchenAid chef-kok

Een heerlijk dessert dat perfect is voor de lente: knapperige koekjesrepen met een romig paars glazuur.

cookiebars_thumbnail.jpg

Koekjesrepen met cheesecakeglazuur

KitchenAid chef-kok

Een heerlijk dessert dat perfect is voor de lente: knapperige koekjesrepen met een romig paars glazuur.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
25min
Koken
30min
Totaal
55min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

150 g boter

225 g basterdsuiker

1 citroen

2 eieren

1 eetlepel neutrale olie

270 g bloem

1/4 theelepel zout

1/2 theelepel baksoda

1 theelepel bakpoeder

400 g roomkaas

150 g gezoete gecondenseerde melk

50 g poedersuiker

1/8 theelepel violetextract

volg de richtlijnen van de fabrikant paarse voedselkleurstof

Stap voor stap

  1. Doe de boter, basterdsuiker en schil van 1 citroen in de kom van een mixer/keukenrobot met een platte menghaak. Mix op snelheid 4. Voeg de eieren en olie toe en klop het mengsel op.

  2. Voeg bloem, zout, baksoda en bakpoeder toe. Meng op snelheid 2 tot het geheel een deeg vormt. Plaats het deeg in een bakplaat die is bedekt met bakpapier en bak 30 minuten op 185°C. Laat afkoelen op een rooster.

  3. Meng de roomkaas, gezoete gecondenseerde melk, poedersuiker, violetextract en voedselkleurstof op snelheid 6 tot zich een glad glazuur vormt.

  4. Strijk het glazuur over het gebakken koekje en snijd in 12 individuele repen.