Skip the navigation

Koffiebrownies

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
coffeebrownies thumbnail

Wat is er heerlijker dan de combinatie van chocolade en koffie? Deze brownie tilt de smaak van koffie en cake naar een hoger niveau.

Duration
Totaal1h
Voorbereiden20min
Koken40min

Hulpmiddelen

CoffeeMachineCoffeeMachine
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

200 g

gebruinde boter

2 eetlepels

cacaopoeder

200 g

pure chocolade, gehakt

3 theelepels

vanille-extract

3

eieren

300 g

basterdsuiker

150 g

bloem

1 theelepels

zout

220 g

boter, op kamertemperatuur

400 g

poedersuiker, gezeefd

2 theelepels

oploskoffie, korrels

2 eetlepels

warm water

Stap voor stap

  1. Maak een dubbele shot espresso met de KitchenAid Espressomachine.

  2. Doe bruine boter, cacaopoeder, chocolade, vanille-extract en espresso in een mixer met draadgarde en meng op snelheid 6. Het is normaal als het mengsel pas goed mengt nadat het eerst volledig glad is geworden. Zet opzij en laat enigszins afkoelen.

  3. Doe de suiker en eieren in de mixer met draadgarde en meng op snelheid 6 tot de kleur lichter wordt. Verlaag de snelheid naar 4 en giet het chocolademengsel er langzaam bij. Blijf nog een minuut kloppen.

  4. Verlaag de snelheid naar 1 en voeg de bloem en het zout toe. Meng het kort, mix niet te lang door. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier en laat het 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 170 °C. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

  5. Doe de zacht geworden boter en poedersuiker in de kom van de mixer en bevestig de menghaak. Verhoog de snelheid langzaam naar snelheid 8, mix tot een glad beslag. Schraap indien nodig langs de zijkanten van de kom om te zorgen dat alle suiker wordt opgenomen. Los de oploskoffie op in het warme water en voeg het toe aan de botercrème. Mix op snelheid 8 tot het volledig is opgenomen. Bestrijk de afgekoelde brownies met de botercrème.