Skip the navigation

Kruimelige biscuits

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
FLAKY BISCUITS

Ervaar de overheerlijke geur van versgebakken, kruimelige biscuits met dit eenvoudige recept dat gegarandeerd zal leiden tot goudbruine perfectie.

Duration
Totaal35min
Voorbereiden15min
Koken20min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

350 ml

melk

2 eetlepels

witte azijn

480 g

Bloem

2 eetlepels

bakpoeder

1 theelepels

bakingsoda

1 theelepels

zout

230 g

boter, koud en in blokjes

2 eetlepels

gesmolten boter

Stap voor stap

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Giet de azijn in een glazen maatbeker en voeg melk toe tot aan de lijn van 350 ml.

  3. Voeg de bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe aan de mixer, die uitgerust is met de deeghaak. Zet de mixer aan gedurende 10 seconden om te mengen, en voeg dan terwijl de mixer nog steeds aan het mengen is, de in blokjes gesneden boter toe. Blijf het mengsel gedurende één minuut roeren, verhoog de mixer dan naar snelheid 2 en voeg daarna langzaam het melkmengsel toe, terwijl je als volgt telt: 1, 2, pauze, 1, 2, pauze. Wanneer je voor de laatste keer giet, zet dan onmiddellijk de mixer uit. Het deeg is dan plakkerig en onregelmatig.

  4. Til de mengkom uit de mixer en vorm het deeg met je handen tot een stevige bal. Bestrooi het werkblad lichtjes met bloem en kneed het deeg meerdere keren. Gebruik je handpalm om het deeg plat te maken tot je een dikke rechthoek hebt, ongeveer 18 cm lang x 30 cm breed x 2,5 cm hoog. Vouw één kant naar het midden, en dan de andere kant, om zo laagjes te creëren. Draai het deeg horizontaal en gebruik dan opnieuw je handpalm om het deeg plat te drukken tot je een rechthoek hebt van dezelfde grootte. Herhaal het vouwen opnieuw, draai het deeg opnieuw horizontaal en druk het dan nog een laatste keer tot een dikke rechthoek.

  5. Gebruik je biscuitvorm om 8 biscuits uit te snijden. Verzamel vervolgens het overgebleven deeg, kneed het lichtjes, druk het in een dikke rechthoek, vouw het zoals je dat eerder deed, draai het horizontaal, en druk het dan nog een laatste keer met de handpalm uit tot het een vierkante vorm heeft. Snijd vervolgens nog 4 biscuits. Gooi overgebleven restjes weg.

  6. Smeer met een kwast de bovenkanten van het deeg in met gesmolten boter, en bak het vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 18-20 minuten, of tot het goudbruin is. Wanneer het bakken klaar is, smeer je de bovenkanten opnieuw in met gesmolten boter en kun je ze opdienen.