Limoen/tahinidressing
Je salade was nog nooit zo lekker. Deze onweerstaanbare limoendressing zorgt ervoor dat elke hap naar meer smaakt.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
150 ml
limoensap
240 ml
olijfolie
6 g
peterselie
60 ml
tahini
1
sjalotje
2-3 kruidnagel
knoflook
6 g
gember
2 theelepels
fijn zeezout
1 theelepels
komijn
1 theelepels
gemalen zwarte peper
1 theelepels
honing
Stap voor stap
Snijd de limoenen in tweeën, zodat je twee gelijke helften hebt. Bevestig de citruspers op je K400 blender. Zet de snelheid op 1, druk de gehalveerde limoenen stevig op de perskegel en pers tot je ongeveer 150 ml sap hebt. Verwijder de citruspers en plaats de blenderkan. Giet het sap in de blenderkan en voeg de overige ingrediënten toe. Voor een gladde dressing pulseer je 5-7 keer, voor een grovere dressing 4-5 keer. Proef en breng zo nodig verder op smaak.
Verwijder de citruspers en plaats de blenderkan. Giet het sap in de blenderkan en voeg de overige ingrediënten toe. Voor een gladde dressing pulseer je 5-7 keer, voor een grovere dressing 4-5 keer. Proef en breng zo nodig verder op smaak.