Skip the navigation

Luchtige mediterrane couscous

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
mediterraneancouscous_thumbnail.jpg

Leer hoe je perfect luchtige couscous maakt!

Duration
Totaal20min
Voorbereiden15min
Koken5min

Hulpmiddelen

KettleKettle

Ingrediënten

Serveren

1 eetlepels

olijfolie

160 g

couscous

1 theelepels

bouillonpoeder

230 ml

Water

30 g

munt

30 g

platte peterselie

1

rode ui

3

tomaat

30 g

blanke rozijnen

3 eetlepels

citroensap

Stap voor stap

  1. Met dit recept maak je 3 porties.

  2. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg couscous toe en bak, terwijl je af en toe roert, totdat de couscous goudkleurig wordt.

  3. Kook het water in de KitchenAid waterkoker.

  4. Doe de couscous in een hittebestendige kom. Voeg bouillonpoeder toe en 230 ml heet water. Plaats het deksel op de kom en laat de couscous 10 minuten rusten.

  5. Haal het deksel eraf en maak de couscous luchtig met een vork.

  6. Hak de muntblaadjes en de peterselie. Pel de rode ui en snijd hem in kleine stukjes. Verwijder de kern uit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Voeg alles toe aan de couscous.

  7. Voeg blanke rozijnen en citroensap toe. Meng door elkaar en dien onmiddellijk op of bewaar in een luchtdicht bakje in de koelkast.