Skip the navigation

Pistachepesto

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
PISTACHIO PESTO

Een smaragdgroene, nootachtige saus, gemaakt van voornamelijk pistachenoten en peterselie, gekenmerkt door frisse citrustonen en pittige Parmezaanse kaas.

Duration
Totaal10min
Voorbereiden10min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

150 g

gepelde rauwe pistachenoten

35 g

peterselieblaadjes

2

teentje knoflook

1 theelepels

fijn zeezout

1 theelepels

versgemalen peper

180 ml

extra vierge olijfolie

3 eetlepels

versgeperst citroensap

60 g

Parmezaanse kaas, fijngeraspt

Stap voor stap

  1. Doe de pistachenoten in de blender en pulseer ongeveer 10 seconden tot je de structuur van grof zand hebt.

  2. Voeg de peterselieblaadjes en zachte steeltjes, teentjes knoflook, zout, peper, citroensap, Parmezaanse kaas en olijfolie toe. Meng op snelheid 2 totdat alles glad is, ongeveer 20 tot 30 seconden. Doe het mengsel in een serveerkom om het onmiddellijk te gebruiken, of in een bakje met een goed passend deksel om het te bewaren totdat je het serveert.

  3. Tip: haal de pesto 30 minuten voor het serveren uit de koelkast. De pesto kan maximaal een week worden bewaard in de koelkast of maximaal 1 maand in de vriezer.