Pittige maïssoep
Heerlijke pittige maïssoep waarvan je in elk seizoen kunt genieten, maar vooral in de zomer wanneer er verse maïs is!
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
1
sjalotje
4
maïskolf
30 g
Boter
2 eetlepels
olijfolie
3
knoflookteentjes
1 theelepels
gerookt paprikapoeder
1/2 theelepels
chilivlokken
3
aardappelen, gestoomd
1
limoen
1/4
jalapeño
600 ml
groentebouillon
1/2 theelepels
zout
1/4 theelepels
peper
Stap voor stap
Dit recept is voor 2 porties soep.
Pel het sjalotje en hak deze fijn. Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui totdat deze zacht is.
Snijd de maïskorrels van de kolf en doe deze in de koekenpan. Voeg de knoflook, gerookte paprika en chilivlokken toe. Bak totdat de maïs zacht is, gedurende ongeveer 5 minuten.
Doe de maïs in de blender. Voeg de gestoomde aardappelen, sap van één limoen, jalapeño, groentebouillon, zout en peper toe. Zet de blender op de soepstand en laat het programma draaien. Serveer direct.
Serveer met zure room, jalapeño, verbrokkelde tortillachips, koriander en chilivlokken.