Skip the navigation

Pittige maïssoep

KitchenAid Chef

Heerlijke pittige maïssoep waarvan je in elk seizoen kunt genieten, maar vooral in de zomer wanneer er verse maïs is!

spicycornsoup thumbnail

Pittige maïssoep

KitchenAid Chef

Heerlijke pittige maïssoep waarvan je in elk seizoen kunt genieten, maar vooral in de zomer wanneer er verse maïs is!

Hulpmiddelen

Blender
Voorbereiden
20min
Koken
5min
Totaal
25min
Serveren
2
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

1 sjalotje

4 maïskolf

30 g Boter

2 eetlepels olijfolie

3 knoflookteentjes

1 theelepels gerookt paprikapoeder

1/2 theelepels chilivlokken

3 aardappelen, gestoomd

1 limoen

1/4 jalapeño

600 ml groentebouillon

1/2 theelepels zout

1/4 theelepels peper

Stap voor stap

  1. Dit recept is voor 2 porties soep.

  2. Pel het sjalotje en hak deze fijn. Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui totdat deze zacht is.

  3. Snijd de maïskorrels van de kolf en doe deze in de koekenpan. Voeg de knoflook, gerookte paprika en chilivlokken toe. Bak totdat de maïs zacht is, gedurende ongeveer 5 minuten.

  4. Doe de maïs in de blender. Voeg de gestoomde aardappelen, sap van één limoen, jalapeño, groentebouillon, zout en peper toe. Zet de blender op de soepstand en laat het programma draaien. Serveer direct.

  5. Serveer met zure room, jalapeño, verbrokkelde tortillachips, koriander en chilivlokken.