Skip the navigation

Pittige maïssoep

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
spicycornsoup thumbnail

Heerlijke pittige maïssoep waarvan je in elk seizoen kunt genieten, maar vooral in de zomer wanneer er verse maïs is!

Duration
Totaal25min
Voorbereiden20min
Koken5min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

1

sjalotje

4

maïskolf

30 g

Boter

2 eetlepels

olijfolie

3

knoflookteentjes

1 theelepels

gerookt paprikapoeder

1/2 theelepels

chilivlokken

3

aardappelen, gestoomd

1

limoen

1/4

jalapeño

600 ml

groentebouillon

1/2 theelepels

zout

1/4 theelepels

peper

Stap voor stap

  1. Dit recept is voor 2 porties soep.

  2. Pel het sjalotje en hak deze fijn. Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui totdat deze zacht is.

  3. Snijd de maïskorrels van de kolf en doe deze in de koekenpan. Voeg de knoflook, gerookte paprika en chilivlokken toe. Bak totdat de maïs zacht is, gedurende ongeveer 5 minuten.

  4. Doe de maïs in de blender. Voeg de gestoomde aardappelen, sap van één limoen, jalapeño, groentebouillon, zout en peper toe. Zet de blender op de soepstand en laat het programma draaien. Serveer direct.

  5. Serveer met zure room, jalapeño, verbrokkelde tortillachips, koriander en chilivlokken.