Skip the navigation

Speculaastiramisu

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
speculoostiramisu thumbnail

Een variatie op de traditionele tiramisu die je graag wilt proeven!

Duration
Totaal6h30
Voorbereiden20min
Koken10min
Rusten6h

Hulpmiddelen

CoffeeMachineCoffeeMachine
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

6

eierdooiers

250 g

mascarpone

190 ml

volle slagroom

200 g

basterdsuiker

20

speculaaskoekjes

400 ml

espresso

Stap voor stap

  1. Met dit recept maak je 4 porties.

  2. Doe de eierdooiers en de helft van de suiker in een pan. Plaats de pan boven een andere pan met kokend water en klop continu gedurende enkele minuten tot de suiker is opgelost en het mengsel dik is geworden. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Laat het mengsel 15 minuten afkoelen.

  3. Doe het mengsel in de kom van een mixer met draadgarde. Voeg de mascarpone toe en meng kort op snelheid 2 tot alles net gemengd is. Zet apart.

  4. Doe de slagroom in een andere kom van de mixer. Klop op snelheid 8 tot zachte pieken ontstaan. Voeg geleidelijk de resterende suiker toe en klop tot er stijve pieken ontstaan. Voeg dit toe aan het mascarponemengsel en meng korte tijd op snelheid 1 tot alles net gemengd is.

  5. Zet 400 ml espresso met de KitchenAid Espressomachine.

  6. Schep een lepel mascarponeroom op de bodem van de glazen. Doop de speculaaskoekjes in de koffie en leg ze op de mascarponeroom. Maak een volgend laagje met de mascarponeroom en voeg nog een laagje koekjes toe. Voeg de room toe en plaats de glazen ten minste 6 uur in de koelkast om het mengsel te laten opstijven.

  7. Garneer met verkruimelde koekjes en verse aardbeien.