Skip the navigation

Tomatillo en pico de gallo met tomaat

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
tomatillo_wallpaper.jpg

Geef je pico de gallo een tikkeltje luxe door er wat verse, friszure tomatillo aan toe te voegen. Deze salsa is verfrissend, pittig en perfect om te serveren als dip bij tortillachips.

Duration
Totaal15min
Voorbereiden15min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
FoodProcessorAttachmentFoodProcessorAttachment

Ingrediënten

Serveren

2-3

tomatillo

2-3

pruimtomaten

20 g

gedroogde zwarte zwam

230 g

rode ui

1

gember, geschild

1

groene jalapeño, gehalveerd en ontpit

1 kruidnagel

knoflook, fijngesneden

2 eetlepels

vers limoensap

1 eetlepels

olijfolie

1 eetlepels

gehakte korianderblaadjes

1 theelepels

gehakte muntblaadjes

1/2 theelepels

zout

Stap voor stap

  1. Bevestig de schijf en het mes voor blokjes op de mixer. Snijd de tomatillo's, de tomaten, de rode ui en de jalapeño in stukjes die in de vultrechter passen. Plaats de mengkom op de mixer, zet die op snelheid 4 en snijd de groenten in kleine blokjes.

  2. Voeg de overige ingrediënten aan de groenten toe en meng alles goed. Zet 30 minuten in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken. Serveer met tortillachips of als smaakmaker bij vis en vlees.