Skip the navigation

Vegetarische linzensoep

KitchenAid chef-kok

Een hartige soep boordevol verse groenten en frisse citroen. Serveer met naanbrood voor een lichte avondmaaltijd.

Import-Recipe - Vegetable lentil soup

Vegetarische linzensoep

KitchenAid chef-kok

Een hartige soep boordevol verse groenten en frisse citroen. Serveer met naanbrood voor een lichte avondmaaltijd.

Hulpmiddelen

FoodProcessor
Voorbereiden
15min
Koken
30min
Totaal
45min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

2 uien

400 g zoete aardappel

1 courgette

250 g wortelen

3 eetlepels olijfolie

2 knoflookteentjes

1 theelepel korianderpoeder

1 theelepel komijnpoeder

400 g tomaten in blik

1 gekonfijte citroen

1 l groentebouillon

200 g gekookte rode linzen

Stap voor stap

  1. Schil de uien, zoete aardappels en wortelen.

  2. Plaats de schijf voor blokjes in de foodprocessor en zet de snelheid op 1. Doe de uien, zoete aardappel, courgette en wortelen in de vultrechter om in blokjes te snijden.

  3. Verwarm de olijfolie op middelhoog vuur, voeg de blokjes groenten toe en bak 5 minuten.

  4. Voeg de knoflook, gemalen kruiden, tomaten uit blik, gekonfijte citroen, groentebouillon en linzen toe. Doe het deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes koken.