Skip the navigation

Vijgenflatbread

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
figflatbread_thumbnail.jpg

Dit flatbread is perfect als je op zoek bent naar een decadente, maar gemakkelijke lunch. Het is ook een geweldige appetizer.

Duration
Totaal30min
Voorbereiden15min
Koken15min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

250 g

bloem

1/2 theelepel

zout

60 ml

neutrale olie

140 g

warm water

80 g

verse geitenkaas

150 g

zure room

4

vijgen

210 g

rol gerijpte geitenkaas

6 sneetjes

prosciutto

1 theelepel

verse tijm

2 eetlepels

balsamicocrème

Stap voor stap

  1. Doe de bloem en het zout in een kom van een mixer/keukenrobot met platte menghaak. Begin met mengen op snelheid 2. Voeg olie en warm water toe en mix tot een deeg.

  2. Verdeel het deeg in twee gelijke delen en rol het uit op een licht met bloem bestoven oppervlak. Vouw de randen van het deeg om zodat je een rand krijgt.

  3. Meng de verse geitenkaas en de zure room in een kommetje. Smeer het mengsel op beide flatbreads. Snijd de vijgen en de rol geitenkaas in plakjes. Leg de schijfjes vijgen en geitenkaas op het flatbread.

  4. Bak 10 minuten in een op 220 °C voorverwarmde oven. Zet de oven op de grillstand en laat nog 5 minuten grillen.

  5. Maak het flatbread af met prosciutto, verse tijm en balsamicocrème.