Skip the navigation

Zelfgemaakte halloween-truffels

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
homemadetruffles_thumbnail.jpg

Spookachtige halloweentruffels die niet alleen kinderen heerlijk vinden!.

Duration
Totaal30min
Voorbereiden10min
Koken20min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

150 ml

volle slagroom

230 g

pure chocolade

15 g

zachte boter

300 g

witte candy melts (smeltsnoep)

Stap voor stap

  1. Met dit recept maak je 8 truffels.

  2. Verwarm de slagroom tot het kookpunt.

  3. Hak 220 g pure chocolade zeer fijn. Doe het mengsel in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Voeg de zachte boter toe.

  4. Schenk de hete room in de kom. Laat 5 minuten staan.

  5. Mix op snelheid 2 tot een glad mengsel. Schenk het mengsel in een kleine ovenschaal. Bedek met plasticfolie en laat 1,5 uur afkoelen in de koelkast.

  6. Schep 8 chocoladeballetjes met een kleine ijsschep. Rol ze met de hand kort tot gelijkmatige balletjes.

  7. Smelt de witte candy melts in de magnetron en doe ze in een smal en hoog drinkglas. Prik elke truffel op een satéprikker en doop ze in de candy melts. Haal de truffels van de prikker en leg ze op een bord of een schaal die is bekleed met bakpapier.

  8. Doe de overgebleven candy melt in een spuitzak met een kleine opening en druppel dit over de truffels zodat ze op mummies lijken.

  9. Smelt de overgebleven pure chocolade in een magnetron en 'teken' met een cocktailprikker oogjes.