Aardbei- en rabarbercrumble

Geschreven door: Csaba Dalla Zorza

Voorbereiding

110min.

Italian Chefs

Elective Affinities

Aardbeien en rabarbervormen samen een erg verleidelijke combinatie. Het gebak is zoet en licht gekarameliseerd, terwijl de rode vruchten deze crumble er als uit een sprookje doen uitzien. Dit traditionele Angelsaksische dessert is perfect voor elk moment van de dag: een klein stukje bij het ontbijt met een kopje koffie of als vieruurtje met een verfrissende smoothie. Als deze crumble als dessert na een maaltijd wordt geserveerd, voeg een beetje opgeklopte room of een bolletje vanille-ijs toe.

Ingrediënten

  • 150 g verse rabarber
  • 1 el bruine suiker
  • 150 g aardbeien
  • 150 g zachte boter
  • 1 tl puur vanille-extract
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 60 g amandelmeel
  • 225 g witte ongebleekte bloem type 00
  • 1 el poedersuiker

Was de rabarber en snijd in stukjes. Doe alles in een kookpan samen met 2 eetlepels water en de bruine suiker. Verwarm op een matig vuur en kook 5 minuten tot de rabarber zacht is geworden. Zet opzij. Was ondertussen de aardbeien, verwijder de kroontjes, snij in twee en zet opzij.

Maak de crumble. Doe de boter in de kom van de Artisan mixer/keukenrobot, bevestig de platte menghaak en klop op de laagste stand tot de boter room wordt. Voeg het vanille-extract, de poedersuiker en het ei toe. Blijf kloppen tot je een glad deeg glad krijgt.

Voeg het amandelmeel en de helft van de witte bloem toe. Blijf op de laagste stand kloppen en voeg de rest van de bloem toe. Klop nog 1 minuut en schakel de mixer/keukenrobot vervolgens uit. Giet het deeg op een met bloem bestoven werkoppervlak en kneed. Maak vervolgens van het deeg een bal, doe deze in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koeklast.

Rol de helft van het deeg met een deegrol uit tussen twee vellen bakpapier. Leg het deeg in een rechthoekige springvorm van 12 x 35 cm. Druk het deeg plat met je vingers.  Het zal erg korrelig zijn, voeg dus stukjes toe om eventuele gaten op te vullen. Doorprik de bodem met een vork en zet ongeveer 15 minuten in de koelkast.

Verwarm de KitchenAid Multifunctionele oven voor op 200°C. Bak het deeg voor de onderkant van de crumble 10 minuten in de oven, haal de vorm uit de oven en leg de rabarber en aardbeien er bovenop. Gebruik de andere helft van het deeg voor de kruimels en verdeel deze over de aardbeien - dit vormt de crumble.

Bak 20 minuten in de oven, haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen voordat je de crumble uit de vorm verwijdert. Bestrooi met poedersuiker en dien op.

INSCHRIJVEN

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.