Vorige bladzijde

Glutenvrij sodabrood

Voor het sodabrood, verwarm de Twelix oven voor op 200°C op de Hete lucht stand en bevestigt de deeghaak aan de mixer/keukenrobot.

Begin met koken

Details

6

Ingrediënten

4

Stappen

Tijd

60'

Voorbereiding

60'

Totaal

Ingrediënten

  • 275 grijstmeel
  • 50 gtapiocazetmeel
  • 250 mlkarnemelk
  • 1groot ei
  • 2 tlnatriumbicarbonaat
  • 1 tlzout
Maak het nu
  • Stap 1

    Voor het sodabrood, verwarm de Twelix oven voor op 200°C op de Hete lucht stand en bevestigt de deeghaak aan de mixer/keukenrobot.

  • Stap 2

    Doe het rijstmeel, het tapiocazetmeel, het zout en het bakpoeder in de kom van de mixer/keukenrobot en mix 1 à 2 minuten op lage snelheid tot alle ingrediënten gelijkmatig zijn gemengd. Mix in een beker de karnemelk met het ei en voeg dit bij de droge ingrediënten terwijl de mixer/keukenrobot op lage snelheid blijft draaien.

  • Stap 3

    Mix slechts 1 à 2 minuten tot het mengsel een enigszins kleverig mengsel vormt (als het deeg te droog wordt, voeg dan een weinig karnemelk toe en als het deeg te nat is, voeg dan wat extra rijstmeel toe) en leg het daarna op een met bloem bestoven werkoppervlak. Breng het deeg heel voorzichtig samen tot een bal. Kneed het deeg zeker niet. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er wat extra rijstmeel over. Snijd met een groot kartelmes een X van 1 à 2 cm diep in het brood en bak het vervolgens in een voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten of tot het goudbruin is.

  • Stap 4

    Laat het ongeveer 15 minuten afkoelen vooraleer het warm op te dienen. Het brood wordt het best warm opgediend op de dag waarop het werd bereid.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Glutenvrij sodabrood

Stap 1

Voor het sodabrood, verwarm de Twelix oven voor op 200°C op de Hete lucht stand en bevestigt de deeghaak aan de mixer/keukenrobot.

Stap 2

Doe het rijstmeel, het tapiocazetmeel, het zout en het bakpoeder in de kom van de mixer/keukenrobot en mix 1 à 2 minuten op lage snelheid tot alle ingrediënten gelijkmatig zijn gemengd. Mix in een beker de karnemelk met het ei en voeg dit bij de droge ingrediënten terwijl de mixer/keukenrobot op lage snelheid blijft draaien.

Stap 3

Mix slechts 1 à 2 minuten tot het mengsel een enigszins kleverig mengsel vormt (als het deeg te droog wordt, voeg dan een weinig karnemelk toe en als het deeg te nat is, voeg dan wat extra rijstmeel toe) en leg het daarna op een met bloem bestoven werkoppervlak. Breng het deeg heel voorzichtig samen tot een bal. Kneed het deeg zeker niet. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er wat extra rijstmeel over. Snijd met een groot kartelmes een X van 1 à 2 cm diep in het brood en bak het vervolgens in een voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten of tot het goudbruin is.

Stap 4

Laat het ongeveer 15 minuten afkoelen vooraleer het warm op te dienen. Het brood wordt het best warm opgediend op de dag waarop het werd bereid.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.