Vorige bladzijde

Ieders favoriet: gestoomde kabeljauw met gebakken aardappelen

Kabeljauw is een delicate vissoort die erg gemakkelijk klaar te maken is. In de oven zijn filets in een mum van tijd klaar. Gestoomd zijn ze zelfs nog beter. Daarom is de KitchenAid Twelix Artisan oven perfect voor het bereiden van dit recept, zelfs voor meerdere personen.

Begin met koken

Details

6

Ingrediënten

2

Stappen

Tijd

18'

Voorbereiding

0'

Koken

18'

Totaal

Je vermijdt het risico op fouten.

Ingrediënten

  • 4zorgvuldig uitgekozen kabeljauwfilets
  • 4zeebaarsfilets
  • 1citroen
  • 600 gnieuwe aardappelen
  • naar smaakextra vergine olijfolie
  • naar smaakzeezout en zwarte peper, vers gemalen
Maak het nu
  • Stap 1

    Bereid de aardappelen vooraleer de vis te bakken. Doe ze in een grote kookpan, spoel ze, zet ze onder water en breng aan de kook. Kook 7-8 minuten, giet af en snij ze in twee of in dikke schijven. Roerbak in de hete wok met 2 lepels olijfolie, een beetje zout en vers gemalen peper tot ze zacht en bruin zijn.

  • Stap 2

    Zet de Twelix Artisan oven op de "Stoom"-stand. Bedek bijna het volledig stoomrooster met de kabeljauwfilets en leg de vier stukken zeebaars er boven op. Knijp de citroen uit over de vis, besprenkel met wat olijfolie en wat zout. Plaats het stoomaccessoire in de oven, bedek met het glazen deksel en gaar 2 tot 3 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets) met 500 ml water. Haal vervolgens uit de oven. Dien op met kokend hete aardappelen of frietjes.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Door de tomatensaus te vervangen door frisse kerstomaatjes en de lasagne niet in de oven te gratineren,...

  • 30' Voorbereiding
  • 20' Koken

Crostini met chocoladetapenade

Tapenade is een Provençaalse olijvenpasta met kappers en ansjovis. In dit recept worden deze vervangen...

  • 10' Voorbereiding
  • 0' Koken

Mini-courgettequiche

Quiches zijn hartige pasteitjes uit korstdeeg met een vulling op basis van eieren, melk of room, met...

  • 60' Voorbereiding
  • 0' Koken

Koken is een reis
Uw reis begint hier

  • Recepten voor elke
    gelegenheid en elke stemming

  • Haal het meeste uit uw
    keukengerei met exclusieve recepten

  • Laat u inspireren

Registreren

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor heerlijke kookinspiratie, handige tips en aanlokkelijke aanbiedingen van KitchenAid.

INSCHRIJVEN
Privacy*

Ieders favoriet: gestoomde kabeljauw met gebakken aardappelen

Stap 1

Bereid de aardappelen vooraleer de vis te bakken. Doe ze in een grote kookpan, spoel ze, zet ze onder water en breng aan de kook. Kook 7-8 minuten, giet af en snij ze in twee of in dikke schijven. Roerbak in de hete wok met 2 lepels olijfolie, een beetje zout en vers gemalen peper tot ze zacht en bruin zijn.

Stap 2

Zet de Twelix Artisan oven op de "Stoom"-stand. Bedek bijna het volledig stoomrooster met de kabeljauwfilets en leg de vier stukken zeebaars er boven op. Knijp de citroen uit over de vis, besprenkel met wat olijfolie en wat zout. Plaats het stoomaccessoire in de oven, bedek met het glazen deksel en gaar 2 tot 3 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets) met 500 ml water. Haal vervolgens uit de oven. Dien op met kokend hete aardappelen of frietjes.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.