Ieders favoriet: gestoomde kabeljauw met gebakken aardappelen

Voorbereiding

18min.

Dit lust iedereen!

<strong>Kabeljauw</strong> is een delicate vissoort die erg gemakkelijk klaar te maken is. In de <strong>oven</strong> zijn filets in een mum van tijd klaar. Gestoomd zijn ze zelfs nog beter. Daarom is de <strong>KitchenAid Twelix Artisan oven</strong> perfect voor het bereiden van dit recept, zelfs voor meerdere personen. Je vermijdt het risico op fouten.

Ingrediënten

  • 4 zorgvuldig uitgekozen kabeljauwfilets
  • 4 zeebaarsfilets
  • 1 citroen
  • 600 g nieuwe aardappelen
  • naar smaak extra vergine olijfolie
  • naar smaak zeezout en zwarte peper, vers gemalen

Bereid de aardappelen vooraleer de vis te bakken. Doe ze in een grote kookpan, spoel ze, zet ze onder water en breng aan de kook. Kook 7-8 minuten, giet af en snij ze in twee of in dikke schijven. Roerbak in de hete wok met 2 lepels olijfolie, een beetje zout en vers gemalen peper tot ze zacht en bruin zijn.

Zet de Twelix Artisan oven op de "Stoom"-stand. Bedek bijna het volledig stoomrooster met de kabeljauwfilets en leg de vier stukken zeebaars er boven op. Knijp de citroen uit over de vis, besprenkel met wat olijfolie en wat zout. Plaats het stoomaccessoire in de oven, bedek met het glazen deksel en gaar 2 tot 3 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets) met 500 ml water. Haal vervolgens uit de oven. Dien op met kokend hete aardappelen of frietjes.

INSCHRIJVEN

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.