Voor de scones, verwarm de Artisan Multifunctionele oven voor op 180°C (160°C voor een heteluchtoven) en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Ingrediënten
Stap 1
Voor de scones, verwarm de Artisan Multifunctionele oven voor op 180°C (160°C voor een heteluchtoven) en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Stap 2
Snijd de boter in blokjes van 1 cm breed en doe in een kom. Zet ongeveer 15 minuten of tot de boter zeer hard is in de vriezer. Van zodra de boter volledig gekoeld is, doe de bloem, de amandelen, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat, het zout en de suiker in de kom van de Artisan foodprocessor en pulseer een aantal keer om te mengen. Neem de boter uit de koelkast en doe deze in de foodprocessor. Pulseer het mengsel twee of drie keer, net tot de boter in kleine stukjes ter grootte van een erwt zijn gebroken (door de boter in de vriezer te plaatsen en de foodprocessor te gebruiken, blijft de boter erg koud, perfect voor een lichte scone). Giet het sconemengsel in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er de karnemelk en de aardbeien in en meng het geheel voorzichtig met een spatel tot het mengsel een deeg vormt.
Stap 3
Giet het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het voorzichtig tot het een bal vormt. Leg het deeg op de bakplaat en druk het plat in een cirkel van ongeveer 2,5 cm dik. Snijd het deeg met een scherp mes in 8 punten. Bestrijk de scones met een beetje melk en bak ze in de oven gedurende 30-35 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Stap 4
Haal de bakplaat uit de oven en laat de scones even afkoelen vooraleer ze op te dienen.
Onze favoriete gerechten
Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.
Edd Kimber
Stap 1
Voor de scones, verwarm de Artisan Multifunctionele oven voor op 180°C (160°C voor een heteluchtoven) en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Stap 2
Snijd de boter in blokjes van 1 cm breed en doe in een kom. Zet ongeveer 15 minuten of tot de boter zeer hard is in de vriezer. Van zodra de boter volledig gekoeld is, doe de bloem, de amandelen, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat, het zout en de suiker in de kom van de Artisan foodprocessor en pulseer een aantal keer om te mengen. Neem de boter uit de koelkast en doe deze in de foodprocessor. Pulseer het mengsel twee of drie keer, net tot de boter in kleine stukjes ter grootte van een erwt zijn gebroken (door de boter in de vriezer te plaatsen en de foodprocessor te gebruiken, blijft de boter erg koud, perfect voor een lichte scone). Giet het sconemengsel in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er de karnemelk en de aardbeien in en meng het geheel voorzichtig met een spatel tot het mengsel een deeg vormt.
Stap 3
Giet het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het voorzichtig tot het een bal vormt. Leg het deeg op de bakplaat en druk het plat in een cirkel van ongeveer 2,5 cm dik. Snijd het deeg met een scherp mes in 8 punten. Bestrijk de scones met een beetje melk en bak ze in de oven gedurende 30-35 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Stap 4
Haal de bakplaat uit de oven en laat de scones even afkoelen vooraleer ze op te dienen.