Lekkere gehaktballen!

Voorbereiding

25min.

Groen voor jong en oud

Gehaktballen zijn terug hip. Ze zijn heerlijk, je kan er aan toevoegen wat je graag lust en ze zijn nog verrukkelijker wanneer ze worden gemaakt met mager vlees en een aantal specerijen en kruiden die je geheime familierecept kunnen worden dat je van generatie op generatie kan overdragen. Voor deze gehaktballen moet je thuis vlees tot gehakt kunnen malen. Dit kan met je Artisan mixer/keukenrobot.

Ingrediënten

  • 400 g rundvlees, mager
  • 80 g parmezaanse kaas
  • 1 el gehakte rozemarijn
  • 1 el gehakte bieslook
  • 2 eieren
  • ongeveer 100 g zacht deel van het brood
  • ongeveer 200 g fijngeraspte broodkruimels
  • naar smaak zout en versgemalen peper
  • - frituurolie

Maal het vlees door de voedselmolen aan de Artisan mixer/keukenrobot te bevestigen. Wanneer gehaktballen op het moment zelf worden klaargemaakt, weet je dat je over een betere kwaliteit van vlees beschikt. Je kan de gehaktballen bovendien klaarmaken met verschillende soorten vlees (rund-, kalfs-, varkensvlees, kip, enz.).,

Doe het gehakt in een glazen kom samen met de Parmezaanse kaas, peterselie, bieslook en eieren. Voeg tot slot het zachte deel van het brood toe. Voeg een beetje zout en peper toe, en meng goed met een houten lepel. Maak er ronde balletjes van met je handpalmen, leg ze op een bord met broodkruimels en rol de ballen er door, zorg dat ze volledig zijn bedekt. Leg ze op een proper bord en bedek met vershoudfolie.

Verwarm de olie in een wok, bak de gehaktballen 2-3 minuten (de gouden kleur hangt af van de grootte van de gehaktballen). Laat ze uitlekken op keukenpapier en dien gloeiend heet op.

INSCHRIJVEN

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.