Vorige bladzijde

Mascarpone- en framboostaartjes

Zanddeeg is een van de basisrecepten die de moeite waard zijn om zelf te leren maken; het is niet moeilijk en als je een mixer gebruikt om te kneden, is het deeg zo klaar. Frambozen en dagverse mascarpone zijn niet enkel een ode aan Italië, maar het in een aantrekkelijke combinatie die de perfecte afsluiter van een maaltijd vormt, net zoals een heerlijk kopje thee in de namiddag.

Begin met koken

Details

9

Ingrediënten

5

Stappen

Tijd

80'

Voorbereiding

0'

Koken

80'

Totaal

Ingrediënten

  • 220 gbloem
  • 125 gboter
  • 1 elcitroenzeste
  • 1 elpuur vanille-extract
  • 140 gsuiker
  • 1ei
  • 500 gmascarpone
  • 50 gpoedersuiker
  • 2 maal een halve literframbozen
Maak het nu
  • Stap 1

    Doe de bloem, de in blokjes gesneden boter, de citroenzeste, het vanille-extra, de suiker en het ei in de kom van de Artisan mixer/keukenrobot. Bevestig de platte menghaak en zet de mixer aan op lage snelheid om 2 minuten te mengen. Verhoog de snelheid van de mixer naar stand 6 en laat nog eens 30 seconden mengen.

  • Stap 2

    Verwijder het deeg van de menghaak en vorm een bal. Doe vershoudfolie rond de deegbal en laat 30-45 minuten rusten in de koelkast. Rol met een deegrol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van 4-5 millimeter. Snijd 12 cirkels uit het deeg, breed genoeg om de gegolfde taartvormpjes te bekleden. Druk het deeg stevig tegen de vormpjes aan en doorprik de bodems met een vork. Bedek elk taartje met een stuk bakpapier en leg er wat bakgewichten op.

  • Stap 3

    Zet de Twelix Artisan oven op 180°C en kies voor de functie Conventioneel. Bak het zanddeeg 9 minuten en verwijder vervolgens de bakgewichten en het bakpapier. Bak nog eens 5 à 7 minuten; de randen moeten lichtgoud gekleurd zijn.

  • Stap 4

    Haal de vormpjes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen vooraleer het zanddeeg uit de vormpjes te halen. Meng ondertussen met een draadgarde de mascarpone en het poedersuiker.

  • Stap 5

    Vul de taartjes met deze crème en decoreer ze vervolgens met de frambozen. Dien op.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Door de tomatensaus te vervangen door frisse kerstomaatjes en de lasagne niet in de oven te gratineren,...

  • 30' Voorbereiding
  • 20' Koken

Crostini met chocoladetapenade

Tapenade is een Provençaalse olijvenpasta met kappers en ansjovis. In dit recept worden deze vervangen...

  • 10' Voorbereiding
  • 0' Koken

Mini-courgettequiche

Quiches zijn hartige pasteitjes uit korstdeeg met een vulling op basis van eieren, melk of room, met...

  • 60' Voorbereiding
  • 0' Koken

Koken is een reis
Uw reis begint hier

  • Recepten voor elke
    gelegenheid en elke stemming

  • Haal het meeste uit uw
    keukengerei met exclusieve recepten

  • Laat u inspireren

Registreren

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor heerlijke kookinspiratie, handige tips en aanlokkelijke aanbiedingen van KitchenAid.

INSCHRIJVEN
Privacy*

Mascarpone- en framboostaartjes

Stap 1

Doe de bloem, de in blokjes gesneden boter, de citroenzeste, het vanille-extra, de suiker en het ei in de kom van de Artisan mixer/keukenrobot. Bevestig de platte menghaak en zet de mixer aan op lage snelheid om 2 minuten te mengen. Verhoog de snelheid van de mixer naar stand 6 en laat nog eens 30 seconden mengen.

Stap 2

Verwijder het deeg van de menghaak en vorm een bal. Doe vershoudfolie rond de deegbal en laat 30-45 minuten rusten in de koelkast. Rol met een deegrol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van 4-5 millimeter. Snijd 12 cirkels uit het deeg, breed genoeg om de gegolfde taartvormpjes te bekleden. Druk het deeg stevig tegen de vormpjes aan en doorprik de bodems met een vork. Bedek elk taartje met een stuk bakpapier en leg er wat bakgewichten op.

Stap 3

Zet de Twelix Artisan oven op 180°C en kies voor de functie Conventioneel. Bak het zanddeeg 9 minuten en verwijder vervolgens de bakgewichten en het bakpapier. Bak nog eens 5 à 7 minuten; de randen moeten lichtgoud gekleurd zijn.

Stap 4

Haal de vormpjes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen vooraleer het zanddeeg uit de vormpjes te halen. Meng ondertussen met een draadgarde de mascarpone en het poedersuiker.

Stap 5

Vul de taartjes met deze crème en decoreer ze vervolgens met de frambozen. Dien op.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.