Vorige bladzijde

Pittige quinoa met aromatische kruiden, groenten en gerookte tofu

Iedereen heeft het momenteel over quinoa (keenwah uitgesproken) en ik vind het heerlijk!  Het "goud van de Inca's" zit boordevol eiwitten, ijzer, vezels, lysine alsook veel vitamine B2. Quinoa is licht en heeft een nootachtige smaak, en geeft je energie.

Begin met koken

Details

18

Ingrediënten

4

Stappen

Tijd

30'

Voorbereiding

0'

Koken

30'

Totaal

  Gebruik de schaaf- en rasphulpstukken van de KitchenAid foodprocessor om de groenten voor dit gerecht klaar te maken. Het is een feest van smaken en kleuren.

Ingrediënten

  • 250 gquinoa, rood en wit
  • 500 mlwater
  • 2-3 elolijfolie
  • naar smaakzeezout
  • 40 ggedroogde cranberry’s
  • 3 elbalsamico-azijn
  • 40 ggemengde noten, zoals pompoen-, pijnboom, zonnebloempitten
  • 1lente-ui, dun gesneden
  • 1kleine rode chili, fijn gehakt
  • 1kleine rode ui, dun gesneden, 10 minuten in koud water gedompeld & uitgelekt
  • 200 gkleine boontjes (prinsessenboontjes)
  • 100 ggerookte tofu, in kleine blokjes gesneden
  • 1-2 wortelen, geschild
  • ½rode kool, ongeveer. 150 g
  • 1zoete aardappel, ongeveer. 300 g gewassen en gedroogd
  • 1 elolijfolie
  • -verse kruiden - basilicum, marjolein & peterselie, fijn gehakt
  • van ½ a granaatappelpitten
Maak het nu
  • Stap 1

    Spoel de quinoa in een fijne zeef.  Voeg kokend water toe, zet het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 23 minuten koken.  Giet de quinoa in een grote kom, voeg olijfolie en zeezout toe naar smaak.  Doe de cranberry’s bij de nog warme quinoa samen met de azijn.  Roer de salade wat op met een lepel om af te koelen vooraleer de noten, lente-ui, gehakte chili en rode ui erbij te doen. Zet opzij.

  • Stap 2

    Verwijder de boven- en onderkant van de prinsessenboontjes en kook 2 minuten. Laat ze schrikken in ijskoud water, laat uitlekken en droog met keukenpapier. Voeg toe aan de salade.  Mix er de in blokjes gesneden gerookte tofu onder.

  • Stap 3

    Rasp de wortelen en rode kool met het rasphulpstuk van de foodprocessor.  Roer los en meng onder de salade.

  • Stap 4

    Verwarm de Twelix Artisan oven voor op 200°C. Snij met het dikke snijhulpstuk van de foodprocessor de zoete aardappel in schijfjes. Verdeel ze over de bakplaat, giet er wat olijfolie over, breng op smaak met zeezout en bak 15 minuten.  Voeg warm toe aan de salade.  Meng er de verse kruiden en granaatappelpitten onder. Smakelijk!

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Door de tomatensaus te vervangen door frisse kerstomaatjes en de lasagne niet in de oven te gratineren,...

  • 30' Voorbereiding
  • 20' Koken

Crostini met chocoladetapenade

Tapenade is een Provençaalse olijvenpasta met kappers en ansjovis. In dit recept worden deze vervangen...

  • 10' Voorbereiding
  • 0' Koken

Mini-courgettequiche

Quiches zijn hartige pasteitjes uit korstdeeg met een vulling op basis van eieren, melk of room, met...

  • 60' Voorbereiding
  • 0' Koken

Koken is een reis
Uw reis begint hier

  • Recepten voor elke
    gelegenheid en elke stemming

  • Haal het meeste uit uw
    keukengerei met exclusieve recepten

  • Laat u inspireren

Registreren

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor heerlijke kookinspiratie, handige tips en aanlokkelijke aanbiedingen van KitchenAid.

INSCHRIJVEN
Privacy*

Pittige quinoa met aromatische kruiden, groenten en gerookte tofu

Stap 1

Spoel de quinoa in een fijne zeef.  Voeg kokend water toe, zet het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 23 minuten koken.  Giet de quinoa in een grote kom, voeg olijfolie en zeezout toe naar smaak.  Doe de cranberry’s bij de nog warme quinoa samen met de azijn.  Roer de salade wat op met een lepel om af te koelen vooraleer de noten, lente-ui, gehakte chili en rode ui erbij te doen. Zet opzij.

Stap 2

Verwijder de boven- en onderkant van de prinsessenboontjes en kook 2 minuten. Laat ze schrikken in ijskoud water, laat uitlekken en droog met keukenpapier. Voeg toe aan de salade.  Mix er de in blokjes gesneden gerookte tofu onder.

Stap 3

Rasp de wortelen en rode kool met het rasphulpstuk van de foodprocessor.  Roer los en meng onder de salade.

Stap 4

Verwarm de Twelix Artisan oven voor op 200°C. Snij met het dikke snijhulpstuk van de foodprocessor de zoete aardappel in schijfjes. Verdeel ze over de bakplaat, giet er wat olijfolie over, breng op smaak met zeezout en bak 15 minuten.  Voeg warm toe aan de salade.  Meng er de verse kruiden en granaatappelpitten onder. Smakelijk!

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.