Plat brood

Voorbereiding

60min.

Zelfgemaakt plat brood

Focaccia is het rijkelijke brood uit Genua. Rijk aan? De weldaad van focaccia is toe te schrijven aan een aantal factoren ... de combinatie van bloem, gist en olijfolie speelt zeker een rol, maar het echte geheim schuilt in de bereiding van het deeg en ongetwijfeld ook in de mixer. De Artisan mixer/keukenrobot De Artisan mixer/keukenrobot is een erg veelzijdig toestel dat ervoor zorgt dat koken eenvoudig, snel en aangenaam is. Het toestel is uitgerust met drie kloppers, één voor elk type beslag: 1) De draadgarde wordt gebruikt voor lichte mengsels, zoals slagroom, mayonaise, eiwitten (zelfs een enkel eiwit) opkloppen, deeg en pannenkoeken bereiden, eieren loskloppen voor biscuitdeeg, enz. 2) De platte menghaak wordt gebruikt voor normale tot zware mengsels zoals cakes met veel chocolade of met fruit, zanddeeg, biscuits, eieren mengen onder bladerdeeg, glazuur voor cupcakes, vers pastadeeg, mengen van ingrediënten, enz. 3) Tot slot de deeghaak wordt gebruikt voor gistdeeg en zwaardere mengsels zoals verse pasta, brood, pizza en natuurlijk focaccia. De Artisan mixer/keukenrobot is uitgerust met het unieke planetaire kneedsysteem. De kloppers draaien niet enkel rond, ze roteren ook rond de kom waardoor de volledige kom wordt bereikt om snel alle ingrediënten te mengen. Zo bespaar je tijd en moeite voor een professioneel resultaat. Alle mengsels (zelfs grote hoeveelheden) worden snel en zonder morsen gemengd. Daarnaast zijn er nog een aantal nuttige hulpstukken, waaronder het multifunctionele accessoire dat in een mum van tijd mengt, hakt, snijdt, raspt en in reepjes snijdt; een pastaroller voor het maken van verse pasta en een slowjuicer die allen kunnen worden bevestigd op de krachtige motor. Keukentips De focaccia moet veerkrachtig en zacht zijn. Laat het dus minstens twee uur rijzen.  Hoe langer het rijst, hoe beter het meestal smaakt.

Ingrediënten

  • 200 g witte aardappelen
  • 35 ml extra vergine olijfolie
  • 5 g zout
  • 5 g suiker
  • 1 blokje verse biergist (25 g)
  • 160 ml lauw water

Kook de aardappelen, pureer ze en laat afkoelen.

Zeef de bloem in de kom van de mixer/keukenrobot en voeg vervolgens de aardappelen, het zout, de suiker, de olie en de eerder in lauw water opgeloste gist toe.

Kneed kort met de platte menghaak op stand 3 of 4, en voeg vervolgens de rest van het water toe tot het deeg glad is.

Vervang de platte menghaak door de deeghaak en blijf kneden op stand 1 of 2 tot het deeg glad en uniform is.

Vet de bakplaat in, verdeel het deeg over het volledige oppervlak, en maak met je vingers de typische focaccia-kuiltjes. Bestrijk de bovenkant rijkelijk met olijfolie. Bedek met vershoudfolie en laat het deeg rijzen tot het in omvang is verdubbeld.

Bak ongeveer 30-35 minuten in een op 200°C voorverwarmde Twelix Artisan oven. Bestrijk de bovenkant van het brood rijkelijk met olijfolie voordat het afkoelt.

INSCHRIJVEN

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.