Vorige bladzijde

Plat brood

Focaccia is het rijkelijke brood uit Genua. Rijk aan? De weldaad van focaccia is toe te schrijven aan een aantal factoren. de combinatie van bloem, gist en olijfolie speelt zeker een rol, maar het echte geheim schuilt in de bereiding van het deeg en ongetwijfeld ook in de mixer.

Begin met koken

Details

6

Ingrediënten

6

Stappen

Tijd

60'

Voorbereiding

0'

Koken

60'

Totaal

De Artisan mixer/keukenrobot De Artisan mixer/keukenrobot is een erg veelzijdig toestel dat ervoor zorgt dat koken eenvoudig, snel en aangenaam is. Het toestel is uitgerust met drie kloppers, één voor elk type beslag: 1) De draadgarde wordt gebruikt voor lichte mengsels, zoals slagroom, mayonaise, eiwitten (zelfs een enkel eiwit) opkloppen, deeg en pannenkoeken bereiden, eieren loskloppen voor biscuitdeeg, enz. 2) De platte menghaak wordt gebruikt voor normale tot zware mengsels zoals cakes met veel chocolade of met fruit, zanddeeg, biscuits, eieren mengen onder bladerdeeg, glazuur voor cupcakes, vers pastadeeg, mengen van ingrediënten, enz. 3) Tot slot de deeghaak wordt gebruikt voor gistdeeg en zwaardere mengsels zoals verse pasta, brood, pizza en natuurlijk focaccia. De Artisan mixer/keukenrobot is uitgerust met het unieke planetaire kneedsysteem. De kloppers draaien niet enkel rond, ze roteren ook rond de kom waardoor de volledige kom wordt bereikt om snel alle ingrediënten te mengen. Zo bespaar je tijd en moeite voor een professioneel resultaat. Alle mengsels (zelfs grote hoeveelheden) worden snel en zonder morsen gemengd. Daarnaast zijn er nog een aantal nuttige hulpstukken, waaronder het multifunctionele accessoire dat in een mum van tijd mengt, hakt, snijdt, raspt en in reepjes snijdt; een pastaroller voor het maken van verse pasta en een slowjuicer die allen kunnen worden bevestigd op de krachtige motor. Keukentips De focaccia moet veerkrachtig en zacht zijn. Laat het dus minstens twee uur rijzen.   Hoe langer het rijst, hoe beter het meestal smaakt.

Ingrediënten

  • 200 gwitte aardappelen
  • 35 mlextra vergine olijfolie
  • 5 gzout
  • 5 gsuiker
  • 1 blokjeverse biergist (25 g)
  • 160 mllauw water
Maak het nu
  • Stap 1

    Kook de aardappelen, pureer ze en laat afkoelen.

  • Stap 2

    Zeef de bloem in de kom van de mixer/keukenrobot en voeg vervolgens de aardappelen, het zout, de suiker, de olie en de eerder in lauw water opgeloste gist toe.

  • Stap 3

    Kneed kort met de platte menghaak op stand 3 of 4, en voeg vervolgens de rest van het water toe tot het deeg glad is.

  • Stap 4

    Vervang de platte menghaak door de deeghaak en blijf kneden op stand 1 of 2 tot het deeg glad en uniform is.

  • Stap 5

    Vet de bakplaat in, verdeel het deeg over het volledige oppervlak, en maak met je vingers de typische focaccia-kuiltjes. Bestrijk de bovenkant rijkelijk met olijfolie. Bedek met vershoudfolie en laat het deeg rijzen tot het in omvang is verdubbeld.

  • Stap 6

    Bak ongeveer 30-35 minuten in een op 200°C voorverwarmde Twelix Artisan oven. Bestrijk de bovenkant van het brood rijkelijk met olijfolie voordat het afkoelt.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Door de tomatensaus te vervangen door frisse kerstomaatjes en de lasagne niet in de oven te gratineren,...

  • 30' Voorbereiding
  • 20' Koken

Crostini met chocoladetapenade

Tapenade is een Provençaalse olijvenpasta met kappers en ansjovis. In dit recept worden deze vervangen...

  • 10' Voorbereiding
  • 0' Koken

Mini-courgettequiche

Quiches zijn hartige pasteitjes uit korstdeeg met een vulling op basis van eieren, melk of room, met...

  • 60' Voorbereiding
  • 0' Koken

Koken is een reis
Uw reis begint hier

  • Recepten voor elke
    gelegenheid en elke stemming

  • Haal het meeste uit uw
    keukengerei met exclusieve recepten

  • Laat u inspireren

Registreren

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor heerlijke kookinspiratie, handige tips en aanlokkelijke aanbiedingen van KitchenAid.

INSCHRIJVEN
Privacy*

Plat brood

Stap 1

Kook de aardappelen, pureer ze en laat afkoelen.

Stap 2

Zeef de bloem in de kom van de mixer/keukenrobot en voeg vervolgens de aardappelen, het zout, de suiker, de olie en de eerder in lauw water opgeloste gist toe.

Stap 3

Kneed kort met de platte menghaak op stand 3 of 4, en voeg vervolgens de rest van het water toe tot het deeg glad is.

Stap 4

Vervang de platte menghaak door de deeghaak en blijf kneden op stand 1 of 2 tot het deeg glad en uniform is.

Stap 5

Vet de bakplaat in, verdeel het deeg over het volledige oppervlak, en maak met je vingers de typische focaccia-kuiltjes. Bestrijk de bovenkant rijkelijk met olijfolie. Bedek met vershoudfolie en laat het deeg rijzen tot het in omvang is verdubbeld.

Stap 6

Bak ongeveer 30-35 minuten in een op 200°C voorverwarmde Twelix Artisan oven. Bestrijk de bovenkant van het brood rijkelijk met olijfolie voordat het afkoelt.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.