Kook de aardappelen, pureer ze en laat afkoelen.
Ingrediënten
Stap 1
Kook de aardappelen, pureer ze en laat afkoelen.
Stap 2
Zeef de bloem in de kom van de mixer/keukenrobot en voeg vervolgens de aardappelen, het zout, de suiker, de olie en de eerder in lauw water opgeloste gist toe.
Stap 3
Kneed kort met de platte menghaak op stand 3 of 4, en voeg vervolgens de rest van het water toe tot het deeg glad is.
Stap 4
Vervang de platte menghaak door de deeghaak en blijf kneden op stand 1 of 2 tot het deeg glad en uniform is.
Stap 5
Vet de bakplaat in, verdeel het deeg over het volledige oppervlak, en maak met je vingers de typische focaccia-kuiltjes. Bestrijk de bovenkant rijkelijk met olijfolie. Bedek met vershoudfolie en laat het deeg rijzen tot het in omvang is verdubbeld.
Stap 6
Bak ongeveer 30-35 minuten in een op 200°C voorverwarmde Twelix Artisan oven. Bestrijk de bovenkant van het brood rijkelijk met olijfolie voordat het afkoelt.
Onze favoriete gerechten
Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.
Stap 1
Kook de aardappelen, pureer ze en laat afkoelen.
Stap 2
Zeef de bloem in de kom van de mixer/keukenrobot en voeg vervolgens de aardappelen, het zout, de suiker, de olie en de eerder in lauw water opgeloste gist toe.
Stap 3
Kneed kort met de platte menghaak op stand 3 of 4, en voeg vervolgens de rest van het water toe tot het deeg glad is.
Stap 4
Vervang de platte menghaak door de deeghaak en blijf kneden op stand 1 of 2 tot het deeg glad en uniform is.
Stap 5
Vet de bakplaat in, verdeel het deeg over het volledige oppervlak, en maak met je vingers de typische focaccia-kuiltjes. Bestrijk de bovenkant rijkelijk met olijfolie. Bedek met vershoudfolie en laat het deeg rijzen tot het in omvang is verdubbeld.
Stap 6
Bak ongeveer 30-35 minuten in een op 200°C voorverwarmde Twelix Artisan oven. Bestrijk de bovenkant van het brood rijkelijk met olijfolie voordat het afkoelt.