Vorige bladzijde

Plat brood met lamsvlees

Lamsvlees wordt erg nauw geassocieerd met Pasen en dan denken we het vaakst aan een lamskroontje. Hoewel dit ook wel heerlijk is, maak ik ook graag deze platte broden als een modern alternatief voor de traditionele gerechten, met invloed van de Turkse Pide, een plat brood met lams- of rundvlees.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

19

Ingrediënten

4

Stappen

Tijd

90'

Voorbereiding

0'

Koken

90'

Totaal

Het vederzachte deeg wordt gemaakt met yoghurt en wordt gegarneerd met lamsgehakt dat licht gekruid wordt met specerijen, kruiden en tomaten. Het leuke aan dit recept is dat je het met bijna alles kunt garneren. Ik heb dit gemaakt met gegrilde aubergine, ik heb van het deeg minipizzaatjes gevormd en ik heb het zelfs in plaats van pitabroodjes geserveerd.

Ingrediënten

  • -deeg voor plat brood
  • 225 gsterk wit broodmeel
  • 1 tlbasterdsuiker
  • 1 tlfijn zout
  • 7gsnelwerkende, gedroogde gist
  • 225 ggriekse yoghurt
  • 3 elwater
  • -garnituur van lamsvlees
  • 1 elolijfolie
  • 1/2ui, in brunoise gesneden
  • 1teentje look, fijn gesneden
  • 2 tlgemalen komijn
  • 2 tlgemalen koriander
  • 300 glamsgehakt
  • 1 elfijngehakte peterselie
  • 2kleine tomaten, pitjes verwijderd en in brunoise gesneden
  • naar smaakpeper en zout
  • Handvolgeroosterde pijnboompitten
  • Klein handvolverse munt, gescheurd
Maak het nu
  • Stap 1

    Voor het deeg, doe de bloem, de suiker, het zout en de gist in de kom van de KitchenAid Artisan mixer/keukenrobot waaraan de deeghaak is bevestigd en mix een aantal minuten tot alles is gemengd. Voeg de yoghurt en het water toe, en meng alles op lage/matige snelheid tot er een ruw deeg wordt gevormd. Zet de snelheid op laag en kneed dit mengsel ongeveer 10 minuten of tot het deeg niet langer aan de kom kleeft (bij lage snelheid kunnen de gluten zich goed ontwikkelen, bij een hogere snelheid wordt het deeg uit elkaar getrokken en krijg je een taaie structuur). Leg het deeg in een licht ingevette kom en bedek met vershoudfolie. Zet gedurende ongeveer een uur opzij of tot het deeg in omvang is verdubbeld.

  • Stap 2

    Voor de garnituur, doe de olie in een middelgrote braadpan en zet op een matig vuur. Voeg de ui toe en bak 5-10 minuten of tot de ui zacht begint te worden. Voeg de look, het komijn en de koriander toe en bak nog een aantal minuten zodat de look en kruiden niet langer rauw zijn. Voeg het lamsgehakt toe en bak. Roer af en toe tot het vlees bruin is en voeg tot slot de peterselie, tomaten, peper en zout toe. Bak nog eens een aantal minuten of tot de tomaten uit elkaar vallen. Giet dit mengsel in een kom en zet opzij.

  • Stap 3

    Nadat het deeg is gerezen, verdeel het in 4 gelijke stukken. Rol elk stuk op een met bloem bestoven oppervlak uit in een platte ovaal van ongeveer 2-3 mm dik. Leg het op met bakpapier bedekte bakplaten, garneer met het afgekoelde lamsgehaktmengsel en strooi er de pijnboompitten over. Bak in de voorverwarmde gedurende ongeveer 12 minuten of tot de randen van de platte broden goudbruin zijn gekleurd. Laat een aantal minuten afkoelen alvorens op te dienen. Werk af met een weinig verse munt.

  • Stap 4

    Het platte brood wordt het best warm opgediend, maar kan tot twee dagen na het bakken in een luchtdichte doos worden bewaard.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Door de tomatensaus te vervangen door frisse kerstomaatjes en de lasagne niet in de oven te gratineren,...

  • 30' Voorbereiding
  • 20' Koken

Crostini met chocoladetapenade

Tapenade is een Provençaalse olijvenpasta met kappers en ansjovis. In dit recept worden deze vervangen...

  • 10' Voorbereiding
  • 0' Koken

Mini-courgettequiche

Quiches zijn hartige pasteitjes uit korstdeeg met een vulling op basis van eieren, melk of room, met...

  • 60' Voorbereiding
  • 0' Koken

Koken is een reis
Uw reis begint hier

  • Recepten voor elke
    gelegenheid en elke stemming

  • Haal het meeste uit uw
    keukengerei met exclusieve recepten

  • Laat u inspireren

Registreren

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor heerlijke kookinspiratie, handige tips en aanlokkelijke aanbiedingen van KitchenAid.

INSCHRIJVEN
Privacy*

Plat brood met lamsvlees

Stap 1

Voor het deeg, doe de bloem, de suiker, het zout en de gist in de kom van de KitchenAid Artisan mixer/keukenrobot waaraan de deeghaak is bevestigd en mix een aantal minuten tot alles is gemengd. Voeg de yoghurt en het water toe, en meng alles op lage/matige snelheid tot er een ruw deeg wordt gevormd. Zet de snelheid op laag en kneed dit mengsel ongeveer 10 minuten of tot het deeg niet langer aan de kom kleeft (bij lage snelheid kunnen de gluten zich goed ontwikkelen, bij een hogere snelheid wordt het deeg uit elkaar getrokken en krijg je een taaie structuur). Leg het deeg in een licht ingevette kom en bedek met vershoudfolie. Zet gedurende ongeveer een uur opzij of tot het deeg in omvang is verdubbeld.

Stap 2

Voor de garnituur, doe de olie in een middelgrote braadpan en zet op een matig vuur. Voeg de ui toe en bak 5-10 minuten of tot de ui zacht begint te worden. Voeg de look, het komijn en de koriander toe en bak nog een aantal minuten zodat de look en kruiden niet langer rauw zijn. Voeg het lamsgehakt toe en bak. Roer af en toe tot het vlees bruin is en voeg tot slot de peterselie, tomaten, peper en zout toe. Bak nog eens een aantal minuten of tot de tomaten uit elkaar vallen. Giet dit mengsel in een kom en zet opzij.

Stap 3

Nadat het deeg is gerezen, verdeel het in 4 gelijke stukken. Rol elk stuk op een met bloem bestoven oppervlak uit in een platte ovaal van ongeveer 2-3 mm dik. Leg het op met bakpapier bedekte bakplaten, garneer met het afgekoelde lamsgehaktmengsel en strooi er de pijnboompitten over. Bak in de voorverwarmde gedurende ongeveer 12 minuten of tot de randen van de platte broden goudbruin zijn gekleurd. Laat een aantal minuten afkoelen alvorens op te dienen. Werk af met een weinig verse munt.

Stap 4

Het platte brood wordt het best warm opgediend, maar kan tot twee dagen na het bakken in een luchtdichte doos worden bewaard.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.