i
Vorige bladzijde

Plat brood met lamsvlees

Voor het deeg, doe de bloem, de suiker, het zout en de gist in de kom van de KitchenAid Artisan mixer/keukenrobot waaraan de deeghaak is bevestigd en mix een aantal minuten tot alles is gemengd. Voeg de yoghurt en het water toe, en meng alles op lage/matige snelheid tot er een ruw deeg wordt gevormd.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

19

Ingrediënten

4

Stappen

Tijd

90'

Voorbereiding

90'

Totaal

Zet de snelheid op laag en kneed dit mengsel ongeveer 10 minuten of tot het deeg niet langer aan de kom kleeft (bij lage snelheid kunnen de gluten zich goed ontwikkelen, bij een hogere snelheid wordt het deeg uit elkaar getrokken en krijg je een taaie structuur). Leg het deeg in een licht ingevette kom en bedek met vershoudfolie. Zet gedurende ongeveer een uur opzij of tot het deeg in omvang is verdubbeld.

Ingrediënten

  • -deeg voor plat brood
  • 225 gsterk wit broodmeel
  • 1 tlbasterdsuiker
  • 1 tlfijn zout
  • 7gsnelwerkende, gedroogde gist
  • 225 ggriekse yoghurt
  • 3 elwater
  • -garnituur van lamsvlees
  • 1 elolijfolie
  • 1/2ui, in brunoise gesneden
  • 1teentje look, fijn gesneden
  • 2 tlgemalen komijn
  • 2 tlgemalen koriander
  • 300 glamsgehakt
  • 1 elfijngehakte peterselie
  • 2kleine tomaten, pitjes verwijderd en in brunoise gesneden
  • naar smaakpeper en zout
  • Handvolgeroosterde pijnboompitten
  • Klein handvolverse munt, gescheurd
Maak het nu
  • Stap 1

    Voor het deeg, doe de bloem, de suiker, het zout en de gist in de kom van de KitchenAid Artisan mixer/keukenrobot waaraan de deeghaak is bevestigd en mix een aantal minuten tot alles is gemengd. Voeg de yoghurt en het water toe, en meng alles op lage/matige snelheid tot er een ruw deeg wordt gevormd. Zet de snelheid op laag en kneed dit mengsel ongeveer 10 minuten of tot het deeg niet langer aan de kom kleeft (bij lage snelheid kunnen de gluten zich goed ontwikkelen, bij een hogere snelheid wordt het deeg uit elkaar getrokken en krijg je een taaie structuur). Leg het deeg in een licht ingevette kom en bedek met vershoudfolie. Zet gedurende ongeveer een uur opzij of tot het deeg in omvang is verdubbeld.

  • Stap 2

    Voor de garnituur, doe de olie in een middelgrote braadpan en zet op een matig vuur. Voeg de ui toe en bak 5-10 minuten of tot de ui zacht begint te worden. Voeg de look, het komijn en de koriander toe en bak nog een aantal minuten zodat de look en kruiden niet langer rauw zijn. Voeg het lamsgehakt toe en bak. Roer af en toe tot het vlees bruin is en voeg tot slot de peterselie, tomaten, peper en zout toe. Bak nog eens een aantal minuten of tot de tomaten uit elkaar vallen. Giet dit mengsel in een kom en zet opzij.

  • Stap 3

    Nadat het deeg is gerezen, verdeel het in 4 gelijke stukken. Rol elk stuk op een met bloem bestoven oppervlak uit in een platte ovaal van ongeveer 2-3 mm dik. Leg het op met bakpapier bedekte bakplaten, garneer met het afgekoelde lamsgehaktmengsel en strooi er de pijnboompitten over. Bak in de voorverwarmde gedurende ongeveer 12 minuten of tot de randen van de platte broden goudbruin zijn gekleurd. Laat een aantal minuten afkoelen alvorens op te dienen. Werk af met een weinig verse munt.

  • Stap 4

    Het platte brood wordt het best warm opgediend, maar kan tot twee dagen na het bakken in een luchtdichte doos worden bewaard.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor nieuws en aanbiedingen van KitchenAid en profiteer van 5% korting op je volgende aankoop.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:


a) Ik ga ermee akkoord om aangepaste marketingcommunicatie te ontvangen van KitchenAid en andere merken van WhirlPool Corporation, evenals een eenmalige 5% korting op mijn volgende aankoop.



b) Met betrekking tot de garantieservices voor mijn Grote huishoudapparaten-toestel zou ik graag gecontacteerd worden door Domestic & General Insurance PLC.



Je kunt je persoonlijke kortingscode maar één keer verzilveren op kitchenaid.be. Deze kan niet worden gecombineerd met andere KitchenAid kortingen of promoties. Je ontvangt de kortingscode via een e-mail wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt. Je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Plat brood met lamsvlees

Stap 1

Voor het deeg, doe de bloem, de suiker, het zout en de gist in de kom van de KitchenAid Artisan mixer/keukenrobot waaraan de deeghaak is bevestigd en mix een aantal minuten tot alles is gemengd. Voeg de yoghurt en het water toe, en meng alles op lage/matige snelheid tot er een ruw deeg wordt gevormd. Zet de snelheid op laag en kneed dit mengsel ongeveer 10 minuten of tot het deeg niet langer aan de kom kleeft (bij lage snelheid kunnen de gluten zich goed ontwikkelen, bij een hogere snelheid wordt het deeg uit elkaar getrokken en krijg je een taaie structuur). Leg het deeg in een licht ingevette kom en bedek met vershoudfolie. Zet gedurende ongeveer een uur opzij of tot het deeg in omvang is verdubbeld.

Stap 2

Voor de garnituur, doe de olie in een middelgrote braadpan en zet op een matig vuur. Voeg de ui toe en bak 5-10 minuten of tot de ui zacht begint te worden. Voeg de look, het komijn en de koriander toe en bak nog een aantal minuten zodat de look en kruiden niet langer rauw zijn. Voeg het lamsgehakt toe en bak. Roer af en toe tot het vlees bruin is en voeg tot slot de peterselie, tomaten, peper en zout toe. Bak nog eens een aantal minuten of tot de tomaten uit elkaar vallen. Giet dit mengsel in een kom en zet opzij.

Stap 3

Nadat het deeg is gerezen, verdeel het in 4 gelijke stukken. Rol elk stuk op een met bloem bestoven oppervlak uit in een platte ovaal van ongeveer 2-3 mm dik. Leg het op met bakpapier bedekte bakplaten, garneer met het afgekoelde lamsgehaktmengsel en strooi er de pijnboompitten over. Bak in de voorverwarmde gedurende ongeveer 12 minuten of tot de randen van de platte broden goudbruin zijn gekleurd. Laat een aantal minuten afkoelen alvorens op te dienen. Werk af met een weinig verse munt.

Stap 4

Het platte brood wordt het best warm opgediend, maar kan tot twee dagen na het bakken in een luchtdichte doos worden bewaard.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.