Vorige bladzijde

Soufflé met kruiden en spinazie

Voor een geslaagde soufflé, is de techniek bepalend en de ovenprestatie van essentieel belang! Eventuele onregelmatigheden in de oventemperatuur resulteren in een 'ingezakte' soufflé.

Begin met koken

Details

9

Ingrediënten

7

Stappen

Tijd

50'

Voorbereiding

0'

Koken

50'

Totaal

Ingrediënten

  • 25 gbroodkruimels
  • 90 gboter plus een stukje om de vormen in te vetten
  • 1kleine witte ui, in dunne schijfjes gesneden
  • 250 gverse spinazie
  • -vers gemalen nootmuskaat
  • 20 gversgeraspte parmezaanse kaas
  • 35 ggewone bloem
  • 180 mlmelk
  • 3eieren, gescheiden + 1 extra eiwit
Maak het nu
  • Stap 1

    Verwarm de KitchenAid oven voor op 180°C met de functieregelaar op “Convectiebakken” of 200°C op “Conventioneel”. Beboter 6 soufllévormen en giet voldoende broodkruimels in de vormen om de binnenkant te bedekken. Gooi broodkruimels die niet blijven kleven weg.

  • Stap 2

    Smelt 30 g boter in een kookpan, voeg de ui toe, dek af en stoof 5 minuten op een laag vuur. Voeg één minuut voordat je de pan van het vuur haalt, de spinazie toe. Roer en laat slinken. Haal van het vuur.

  • Stap 3

    Doe de spinazie en de ui in een kom, breng op smaak met een snuifje vers gemalen nootmuskaat en voeg de Parmezaanse kaas toe. Meng met een lepel.

  • Stap 4

    Veeg de kookpan die je hebt gebruikt proper met wat keukenpapier Smelt de rest van de boter erin op een matig vuur. Voeg alle bloem erbij en roer goed. Laat het 1 minuut bakken, voeg beetje bij beetje de melk toe, breng aan de kook en blijf roeren.

  • Stap 5

    Haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen. Voeg daarna, een per een de eierdooiers toe. Giet deze witte saus in een kom samen met de spinazie.

  • Stap 7

    Klop in een andere kom de eiwitten stijf tot pieken met de KitchenAid handmixer met de 16-draadgarde. Spatel de eiwitten voorzichtig onder de rest van het beslag. Meng langzaam met een rubberen spatel om zoveel mogelijk lucht in het beslag te houden.

  • Stap 8

    Verdeel het beslag over de 6 soufflévormen. Plaats ze op een bakplaat en bak 12 minuten tot de soufflés mooi boven de rand gerezen en bovenaan goudbruin zijn. Serveer meteen.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Door de tomatensaus te vervangen door frisse kerstomaatjes en de lasagne niet in de oven te gratineren,...

  • 30' Voorbereiding
  • 20' Koken

Crostini met chocoladetapenade

Tapenade is een Provençaalse olijvenpasta met kappers en ansjovis. In dit recept worden deze vervangen...

  • 10' Voorbereiding
  • 0' Koken

Mini-courgettequiche

Quiches zijn hartige pasteitjes uit korstdeeg met een vulling op basis van eieren, melk of room, met...

  • 60' Voorbereiding
  • 0' Koken

Koken is een reis
Uw reis begint hier

  • Recepten voor elke
    gelegenheid en elke stemming

  • Haal het meeste uit uw
    keukengerei met exclusieve recepten

  • Laat u inspireren

Registreren

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor heerlijke kookinspiratie, handige tips en aanlokkelijke aanbiedingen van KitchenAid.

INSCHRIJVEN
Privacy*

Soufflé met kruiden en spinazie

Stap 1

Verwarm de KitchenAid oven voor op 180°C met de functieregelaar op “Convectiebakken” of 200°C op “Conventioneel”. Beboter 6 soufllévormen en giet voldoende broodkruimels in de vormen om de binnenkant te bedekken. Gooi broodkruimels die niet blijven kleven weg.

Stap 2

Smelt 30 g boter in een kookpan, voeg de ui toe, dek af en stoof 5 minuten op een laag vuur. Voeg één minuut voordat je de pan van het vuur haalt, de spinazie toe. Roer en laat slinken. Haal van het vuur.

Stap 3

Doe de spinazie en de ui in een kom, breng op smaak met een snuifje vers gemalen nootmuskaat en voeg de Parmezaanse kaas toe. Meng met een lepel.

Stap 4

Veeg de kookpan die je hebt gebruikt proper met wat keukenpapier Smelt de rest van de boter erin op een matig vuur. Voeg alle bloem erbij en roer goed. Laat het 1 minuut bakken, voeg beetje bij beetje de melk toe, breng aan de kook en blijf roeren.

Stap 5

Haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen. Voeg daarna, een per een de eierdooiers toe. Giet deze witte saus in een kom samen met de spinazie.

Stap 7

Klop in een andere kom de eiwitten stijf tot pieken met de KitchenAid handmixer met de 16-draadgarde. Spatel de eiwitten voorzichtig onder de rest van het beslag. Meng langzaam met een rubberen spatel om zoveel mogelijk lucht in het beslag te houden.

Stap 8

Verdeel het beslag over de 6 soufflévormen. Plaats ze op een bakplaat en bak 12 minuten tot de soufflés mooi boven de rand gerezen en bovenaan goudbruin zijn. Serveer meteen.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.