Verwarm de KitchenAid oven voor op 180°C met de functieregelaar op “Convectiebakken” of 200°C op “Conventioneel”. Beboter 6 soufllévormen en giet voldoende broodkruimels in de vormen om de binnenkant te bedekken. Gooi broodkruimels die niet blijven kleven weg.
Ingrediënten
Stap 1
Verwarm de KitchenAid oven voor op 180°C met de functieregelaar op “Convectiebakken” of 200°C op “Conventioneel”. Beboter 6 soufllévormen en giet voldoende broodkruimels in de vormen om de binnenkant te bedekken. Gooi broodkruimels die niet blijven kleven weg.
Stap 2
Smelt 30 g boter in een kookpan, voeg de ui toe, dek af en stoof 5 minuten op een laag vuur. Voeg één minuut voordat je de pan van het vuur haalt, de spinazie toe. Roer en laat slinken. Haal van het vuur.
Stap 3
Doe de spinazie en de ui in een kom, breng op smaak met een snuifje vers gemalen nootmuskaat en voeg de Parmezaanse kaas toe. Meng met een lepel.
Stap 4
Veeg de kookpan die je hebt gebruikt proper met wat keukenpapier Smelt de rest van de boter erin op een matig vuur. Voeg alle bloem erbij en roer goed. Laat het 1 minuut bakken, voeg beetje bij beetje de melk toe, breng aan de kook en blijf roeren.
Stap 5
Haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen. Voeg daarna, een per een de eierdooiers toe. Giet deze witte saus in een kom samen met de spinazie.
Stap 7
Klop in een andere kom de eiwitten stijf tot pieken met de KitchenAid handmixer met de 16-draadgarde. Spatel de eiwitten voorzichtig onder de rest van het beslag. Meng langzaam met een rubberen spatel om zoveel mogelijk lucht in het beslag te houden.
Stap 8
Verdeel het beslag over de 6 soufflévormen. Plaats ze op een bakplaat en bak 12 minuten tot de soufflés mooi boven de rand gerezen en bovenaan goudbruin zijn. Serveer meteen.
Onze favoriete gerechten
Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.
Stap 1
Verwarm de KitchenAid oven voor op 180°C met de functieregelaar op “Convectiebakken” of 200°C op “Conventioneel”. Beboter 6 soufllévormen en giet voldoende broodkruimels in de vormen om de binnenkant te bedekken. Gooi broodkruimels die niet blijven kleven weg.
Stap 2
Smelt 30 g boter in een kookpan, voeg de ui toe, dek af en stoof 5 minuten op een laag vuur. Voeg één minuut voordat je de pan van het vuur haalt, de spinazie toe. Roer en laat slinken. Haal van het vuur.
Stap 3
Doe de spinazie en de ui in een kom, breng op smaak met een snuifje vers gemalen nootmuskaat en voeg de Parmezaanse kaas toe. Meng met een lepel.
Stap 4
Veeg de kookpan die je hebt gebruikt proper met wat keukenpapier Smelt de rest van de boter erin op een matig vuur. Voeg alle bloem erbij en roer goed. Laat het 1 minuut bakken, voeg beetje bij beetje de melk toe, breng aan de kook en blijf roeren.
Stap 5
Haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen. Voeg daarna, een per een de eierdooiers toe. Giet deze witte saus in een kom samen met de spinazie.
Stap 7
Klop in een andere kom de eiwitten stijf tot pieken met de KitchenAid handmixer met de 16-draadgarde. Spatel de eiwitten voorzichtig onder de rest van het beslag. Meng langzaam met een rubberen spatel om zoveel mogelijk lucht in het beslag te houden.
Stap 8
Verdeel het beslag over de 6 soufflévormen. Plaats ze op een bakplaat en bak 12 minuten tot de soufflés mooi boven de rand gerezen en bovenaan goudbruin zijn. Serveer meteen.