Doe de quinoa samen met koud water in een kleine kookpan. Breng aan de kook en zet dan het deksel op de pan. Zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen. Haal van het vuur, roer en laat 5 minuten staan met het deksel op de pan. De quinoa neemt het water volledig op.
Ingrediënten
Stap 1
Doe de quinoa samen met koud water in een kleine kookpan. Breng aan de kook en zet dan het deksel op de pan. Zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen. Haal van het vuur, roer en laat 5 minuten staan met het deksel op de pan. De quinoa neemt het water volledig op.
Stap 2
Blancheer de verse erwten 2 minuten in kokend water, giet af en spoel af onder ijskoud stromend water. Doe ze in de kom van de KitchenAid Artisan foodprocessor samen met de helft van de quinoa, het rijstmeel, de olie, de mosterdsaus, 1 eetlepel citroensap en de kappertjes. Zet de foodprocessor op stand 1 tot je een korrelig en roomachtig mengsel krijgt, zet het toestel vervolgens uit, giet het mengsel in een andere kom en schraap de kanten van de mixerkom proper. Voeg de rest van de quinoa toe en meng.
Stap 3
Zet de grill van de Artisan Twelix oven aan op laag.
Stap 4
Maak 2 dikke hamburgers klaar met het quinoa- en erwtenmengsel. Maak je handen een beetje nat om ze wat vorm te geven. Bak 3 minuten aan elke kant in een antikleefpan met een paar druppels olie. Draai ze slechts één keer om met een platte spatel (zodat ze niet breken).
Stap 5
Verwijder de schil en de pit van de avocado. Snij het vruchtvlees in schijfjes en besprenkel met wat citroensap om te voorkomen dat ze zwart worden. Snijd de tomaten in schijfjes, en was de rucola en peterselie en droog af met keukenpapier. Stel de hamburgers samen door je eigen keuze aan ingrediënten op elkaar. Breng op smaak met peper en zout
Stap 6
Leg de andere kant van het broodje er bovenop, en dien onmiddellijk op.
Onze favoriete gerechten
Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.
Csaba Dalla Zorza
Stap 1
Doe de quinoa samen met koud water in een kleine kookpan. Breng aan de kook en zet dan het deksel op de pan. Zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen. Haal van het vuur, roer en laat 5 minuten staan met het deksel op de pan. De quinoa neemt het water volledig op.
Stap 2
Blancheer de verse erwten 2 minuten in kokend water, giet af en spoel af onder ijskoud stromend water. Doe ze in de kom van de KitchenAid Artisan foodprocessor samen met de helft van de quinoa, het rijstmeel, de olie, de mosterdsaus, 1 eetlepel citroensap en de kappertjes. Zet de foodprocessor op stand 1 tot je een korrelig en roomachtig mengsel krijgt, zet het toestel vervolgens uit, giet het mengsel in een andere kom en schraap de kanten van de mixerkom proper. Voeg de rest van de quinoa toe en meng.
Stap 3
Zet de grill van de Artisan Twelix oven aan op laag.
Stap 4
Maak 2 dikke hamburgers klaar met het quinoa- en erwtenmengsel. Maak je handen een beetje nat om ze wat vorm te geven. Bak 3 minuten aan elke kant in een antikleefpan met een paar druppels olie. Draai ze slechts één keer om met een platte spatel (zodat ze niet breken).
Stap 5
Verwijder de schil en de pit van de avocado. Snij het vruchtvlees in schijfjes en besprenkel met wat citroensap om te voorkomen dat ze zwart worden. Snijd de tomaten in schijfjes, en was de rucola en peterselie en droog af met keukenpapier. Stel de hamburgers samen door je eigen keuze aan ingrediënten op elkaar. Breng op smaak met peper en zout
Stap 6
Leg de andere kant van het broodje er bovenop, en dien onmiddellijk op.