Vorige bladzijde

Verjaardagstaart met aardbeien en kokos

Om de eerste verjaardag van prins George te vieren, heb ik voor een Engelse klassieker gezorgd, namelijk de Victoria Sponge (een biscuittaart). De Victoria Sponge dankt haar naam aan koningin Victoria. Ik vond het wel een leuk idee om een taart te nemen die werd genoemd naar een eerdere koning van Engeland en er een versie van te maken voor de toekomstige koning van Engeland.

Begin met koken

Details

13

Ingrediënten

4

Stappen

Tijd

60'

Voorbereiding

0'

Koken

60'

Totaal

Ingrediënten

  • -voor de kokostaart
  • 225 gongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 225 gbasterdsuiker
  • 4grote eieren
  • 225 gzelfrijzende bloem
  • 2 tlbakpoeder
  • 1 tlvanille-extract
  • 1 tlkokosextract (optioneel)
  • 75 ggedroogde kokos
  • -vulling
  • 300 gmascarpone
  • 4 elpoedersuiker
  • 100 gaardbeiconfituur
Maak het nu
  • Stap 1

    Verwarm de Twelix Artisan oven voor op 180°C (160°C Convectiebakken). Vet twee ronde taartvormen in van 20 centimeter en leg een vel bakpapier op de bodem.

  • Stap 2

    Voor de cake, doe de boter en de suiker in de kom van een Artisan mixer/keukenrobot en bevestig de platte menghaak. Klop alles samen gedurende 5 minuten of tot het beslag licht en luchtig is. Voeg één ei per keer toe en klop tot het volledig door het beslag is opgenomen voordat het volgende ei wordt toegevoegd. Meng ondertussen de bloem en het bakpoeder. Voeg het bloemmengsel bij het eimengsel en mix alles op lage snelheid tot alle ingrediënten zijn gemengd. Als het beslag wat dik lijkt, voeg dan een aantal eetlepels melk toe om het wat lichter te maken. Voeg tot slot het vanille- en kokosextract en de gedroogde kokosnoot toe, en mix alles handmatig tot alle ingrediënten zijn gemengd.

  • Stap 3

    Verdeel het beslag in twee ingevette bakvormen en strijk het egaal uit. Bak vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten of tot het goudbruin kleurt. Om te controleren dat de taart klaar is, prik je met een prikker in het midden van de taarten; komt deze er droog uit, dan is de taart klaar. Laat de taarten in de bakvorm ongeveer 10 minuten afkoelen vooraleer ze om te keren op een rooster om volledig af te koelen.

  • Stap 4

    Voor de vulling, doe de mascarpone en het poedersuiker in een kom en mix alles samen tot het volledig is gemengd. Voeg tot slot in draaibeweging de confituur toe. Spreid het mengsel uit over de bovenkant van een van de taartlagen en leg er de andere op. Strooi er wat poedersuiker over alvorens op te dienen.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Door de tomatensaus te vervangen door frisse kerstomaatjes en de lasagne niet in de oven te gratineren,...

  • 30' Voorbereiding
  • 20' Koken

Crostini met chocoladetapenade

Tapenade is een Provençaalse olijvenpasta met kappers en ansjovis. In dit recept worden deze vervangen...

  • 10' Voorbereiding
  • 0' Koken

Mini-courgettequiche

Quiches zijn hartige pasteitjes uit korstdeeg met een vulling op basis van eieren, melk of room, met...

  • 60' Voorbereiding
  • 0' Koken

Koken is een reis
Uw reis begint hier

  • Recepten voor elke
    gelegenheid en elke stemming

  • Haal het meeste uit uw
    keukengerei met exclusieve recepten

  • Laat u inspireren

Registreren

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor heerlijke kookinspiratie, handige tips en aanlokkelijke aanbiedingen van KitchenAid.

INSCHRIJVEN
Privacy*

Verjaardagstaart met aardbeien en kokos

Stap 1

Verwarm de Twelix Artisan oven voor op 180°C (160°C Convectiebakken). Vet twee ronde taartvormen in van 20 centimeter en leg een vel bakpapier op de bodem.

Stap 2

Voor de cake, doe de boter en de suiker in de kom van een Artisan mixer/keukenrobot en bevestig de platte menghaak. Klop alles samen gedurende 5 minuten of tot het beslag licht en luchtig is. Voeg één ei per keer toe en klop tot het volledig door het beslag is opgenomen voordat het volgende ei wordt toegevoegd. Meng ondertussen de bloem en het bakpoeder. Voeg het bloemmengsel bij het eimengsel en mix alles op lage snelheid tot alle ingrediënten zijn gemengd. Als het beslag wat dik lijkt, voeg dan een aantal eetlepels melk toe om het wat lichter te maken. Voeg tot slot het vanille- en kokosextract en de gedroogde kokosnoot toe, en mix alles handmatig tot alle ingrediënten zijn gemengd.

Stap 3

Verdeel het beslag in twee ingevette bakvormen en strijk het egaal uit. Bak vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten of tot het goudbruin kleurt. Om te controleren dat de taart klaar is, prik je met een prikker in het midden van de taarten; komt deze er droog uit, dan is de taart klaar. Laat de taarten in de bakvorm ongeveer 10 minuten afkoelen vooraleer ze om te keren op een rooster om volledig af te koelen.

Stap 4

Voor de vulling, doe de mascarpone en het poedersuiker in een kom en mix alles samen tot het volledig is gemengd. Voeg tot slot in draaibeweging de confituur toe. Spreid het mengsel uit over de bovenkant van een van de taartlagen en leg er de andere op. Strooi er wat poedersuiker over alvorens op te dienen.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.