Snij de ui in schijfjes met de schaaftrommel op de roterende groenteschaaf en -rasp op stand 4 en doe in een kookpan. Voeg de kruidnagel, de peperkorrels, het laurierblad, het stukje foelie, de peterselietakjes en de melk toe. Breng aan de kook op een matig vuur, haal onmiddellijk de pan van het vuur, dek af en laat 15 minuten infuseren.
Ingrediënten
Stap 1
Snij de ui in schijfjes met de schaaftrommel op de roterende groenteschaaf en -rasp op stand 4 en doe in een kookpan. Voeg de kruidnagel, de peperkorrels, het laurierblad, het stukje foelie, de peterselietakjes en de melk toe. Breng aan de kook op een matig vuur, haal onmiddellijk de pan van het vuur, dek af en laat 15 minuten infuseren.
Stap 2
Zeef de melk en verwijder de aromatische ingrediënten. Smelt de boter in een pannetje met zware bodem, voeg de bloem toe en meng goed. Laat al roerend 2 minuten zacht koken. Voeg geleidelijk aan de melk toe en blijf roeren tot de saus helemaal glad is.
Stap 3
Kook de bechamel 5 minuten op een laag vuur om de bloemsmaak uit te koken en de saus in te dikken. Haal de saus van het vuur en voeg een aroma naar smaak toe, of gebruik de saus zo. Bedek de bechamel met plasticfolie als je ze niet meteen gebruikt; zo voorkom je de vorming van een vel tijdens het afkoelen.
Onze favoriete gerechten
Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.
Stap 1
Snij de ui in schijfjes met de schaaftrommel op de roterende groenteschaaf en -rasp op stand 4 en doe in een kookpan. Voeg de kruidnagel, de peperkorrels, het laurierblad, het stukje foelie, de peterselietakjes en de melk toe. Breng aan de kook op een matig vuur, haal onmiddellijk de pan van het vuur, dek af en laat 15 minuten infuseren.
Stap 2
Zeef de melk en verwijder de aromatische ingrediënten. Smelt de boter in een pannetje met zware bodem, voeg de bloem toe en meng goed. Laat al roerend 2 minuten zacht koken. Voeg geleidelijk aan de melk toe en blijf roeren tot de saus helemaal glad is.
Stap 3
Kook de bechamel 5 minuten op een laag vuur om de bloemsmaak uit te koken en de saus in te dikken. Haal de saus van het vuur en voeg een aroma naar smaak toe, of gebruik de saus zo. Bedek de bechamel met plasticfolie als je ze niet meteen gebruikt; zo voorkom je de vorming van een vel tijdens het afkoelen.