Vorige bladzijde

Zelfgemaakte bechamelsaus

Deze klassieke witte saus hoort thuis in het repertoire van elke kok. De saus kan je naar wens op smaak brengen.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

10

Ingrediënten

3

Stappen

Tijd

30'

Voorbereiding

0'

Koken

30'

Totaal

Ingrediënten

  • 1kleine ui
  • 1kruidnagel
  • 12zwarte peperkorrels
  • 1laurierblaadje
  • 1 stukjefoelie
  • 4peterselietakjes
  • 500 mlmelk
  • 25 gboter
  • 25 gbloem
  • naar smaakversgemalen witte peper en zout
Maak het nu
  • Stap 1

    Snij de ui in schijfjes met de schaaftrommel op de roterende groenteschaaf en -rasp op stand 4 en doe in een kookpan. Voeg de kruidnagel, de peperkorrels, het laurierblad, het stukje foelie, de peterselietakjes en de melk toe. Breng aan de kook op een matig vuur, haal onmiddellijk de pan van het vuur, dek af en laat 
15 minuten infuseren.

  • Stap 2

    Zeef de melk en verwijder de aromatische ingrediënten. Smelt de boter in een pannetje met zware bodem, voeg de bloem toe en meng goed. Laat al roerend 2 minuten zacht koken. Voeg geleidelijk aan de melk toe en blijf roeren tot de saus helemaal glad is.

  • Stap 3

    Kook de bechamel 5 minuten op een laag vuur om de bloemsmaak uit te koken en de saus in te dikken. Haal de saus van het vuur en voeg een aroma naar smaak toe, of gebruik de saus zo. Bedek de bechamel met plasticfolie als je ze niet meteen gebruikt; zo voorkom je de vorming van een vel tijdens het afkoelen.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Door de tomatensaus te vervangen door frisse kerstomaatjes en de lasagne niet in de oven te gratineren,...

  • 30' Voorbereiding
  • 20' Koken

Crostini met chocoladetapenade

Tapenade is een Provençaalse olijvenpasta met kappers en ansjovis. In dit recept worden deze vervangen...

  • 10' Voorbereiding
  • 0' Koken

Mini-courgettequiche

Quiches zijn hartige pasteitjes uit korstdeeg met een vulling op basis van eieren, melk of room, met...

  • 60' Voorbereiding
  • 0' Koken

Koken is een reis
Uw reis begint hier

  • Recepten voor elke
    gelegenheid en elke stemming

  • Haal het meeste uit uw
    keukengerei met exclusieve recepten

  • Laat u inspireren

Registreren

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor heerlijke kookinspiratie, handige tips en aanlokkelijke aanbiedingen van KitchenAid.

INSCHRIJVEN
Privacy*

Zelfgemaakte bechamelsaus

Stap 1

Snij de ui in schijfjes met de schaaftrommel op de roterende groenteschaaf en -rasp op stand 4 en doe in een kookpan. Voeg de kruidnagel, de peperkorrels, het laurierblad, het stukje foelie, de peterselietakjes en de melk toe. Breng aan de kook op een matig vuur, haal onmiddellijk de pan van het vuur, dek af en laat 
15 minuten infuseren.

Stap 2

Zeef de melk en verwijder de aromatische ingrediënten. Smelt de boter in een pannetje met zware bodem, voeg de bloem toe en meng goed. Laat al roerend 2 minuten zacht koken. Voeg geleidelijk aan de melk toe en blijf roeren tot de saus helemaal glad is.

Stap 3

Kook de bechamel 5 minuten op een laag vuur om de bloemsmaak uit te koken en de saus in te dikken. Haal de saus van het vuur en voeg een aroma naar smaak toe, of gebruik de saus zo. Bedek de bechamel met plasticfolie als je ze niet meteen gebruikt; zo voorkom je de vorming van een vel tijdens het afkoelen.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.