Startpagina>Klantenservice> Veelgestelde vragen
Hoe kunnen we je helpen?

Hoe maak je de graanmolen schoon?

Hij is gemakkelijk in gebruik en in onderhoud. Ontdek hoe en wanneer je de metalen graanmolen voor je KitchenAid keukenrobot schoon moet maken. Bekijk ons advies...

Nadat je meel hebt gemaakt door tarwe, haver, rijst, maïs, gerst, boekweit, gierst en andere graansoorten te malen, wil je natuurlijk weten hoe je de graanmolen voor keukenrobots (5KGM) goed onderhoudt.

Volg deze stappen om de graanmolen schoon te maken:

  1. Schakel de keukenrobot uit (snelheid '0').
  2. Haal de stekker van de keukenrobot uit het stopcontact.
  3. Koppel de graanmolen los van de keukenrobot.
  4. Maak de maalschijven en andere onderdelen van de graanmolen schoon met de bijgeleverde borstel.

OPMERKING: De molen hoeft niet per se na ieder gebruik worden schoongemaakt, maar moet wel worden geborsteld wanneer je een andere graansoort gaat gebruiken. Zo nodig kun je een tandenstoker gebruiken om de groeven van de maalschijven schoon te maken.

Belangrijke opmerking om schade te voorkomen:

Doe de graanmolen en zijn onderdelen niet in de vaatwasser.

Advies voor goed onderhoud van de graanmolen:

Als je graanmolen afgewassen moet worden, doe dat dan met de hand in een warm sopje met een mild afwasmiddel. Droog grondig af met een handdoek en laat aan de lucht opdrogen. Zet niet weer in elkaar tot het volgende gebruik. Als de maalschijven niet volledig droog zijn, kan de molen verstopt raken door graankorrels.

Als het apparaat voor langere tijd wordt opgeborgen, breng dan een dun laagje minerale olie aan op de maalschijven. Was hem de volgende keer voor gebruik om de minerale olie te verwijderen. Doe dat met de hand, zoals hierboven staat aangegeven.

Was dit artikel nuttig?
top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.