Startpagina>Klantenservice> Veelgestelde vragen
Hoe kunnen we je helpen?
Veelgestelde vragen>Collectie keukenrobots>Keukenrobots>Problemen met je keukenrobot oplossen> Waarom komen droge ingrediënten tijdens het mixen uit de mengkom?

Waarom komen droge ingrediënten tijdens het mixen uit de mengkom?

Merk je dat wanneer je je staande mixer gebruikt, ingrediënten soms uit de kom vliegen of spatten? Lees onze tips voor droge ingrediënten.

Als droge ingrediënten bij jou soms ook omhoog komen of uit de kom vliegen, zijn er een paar dingen die je kunt doen om dit op te lossen.

Gebruik je het schenkschild?

Om te voorkomen dat droge ingrediënten uit de kom vliegen, raden we aan het schenkschild te gebruiken. Dit heeft een dubbele functie: je kunt de ingrediënten netjes door de opening in de mengkom gieten, en je voorkomt dat ingrediënten tijdens het mixen uit de kom omhoog komen.

Bij veel van onze mixers zit een spatscherm inbegrepen (oftewel het schenkschild), die bovenop de mengkom wordt geplaatst.

Als je geen schenkschild hebt, kun je deze als volgt aanschaffen: Voor 3,3 L mixers: schenkschild 5KSM35PS Voor 4,3 L en 4,8 L mixers: schenkschild 5KN1PS (werkt met mixers met kantelbare kop met uitzondering van bepaalde mengkommen*) Voor 6,9 L mixers: schenkschild 5K7PS

  • Het schenkschild wordt op de mengkom geplaatst en is niet compatibel met glas, keramiek of speciale metalen kommen zoals getextureerd, geblokt of gehamerd. KitchenAid schenkschilden zijn gemaakt van duurzaam kunststof en zijn geschikt voor de vaatwasser.

Probeer de Soft Start-functie

Als je vaak brood maakt of andere producten met veel droge ingrediënten, kun je een mixer overwegen die is uitgerust met een 'Soft Start'-functie.

Bepaalde modellen hebben een Soft Start-functie, wat betekent dat de mixer heel langzaam begint wanneer je deze aanzet. Wanneer je een snelheid selecteert, begint de mixer langzaam en neem de snelheid geleidelijk toe tot het gewenste niveau. Dit voorkomt dat bloem en andere ingrediënten uit de kom vliegen tijdens het mixen. Sommige modellen hebben ook een 1/2 snelheid of een 'meng'-functie, wat ook kan helpen.

Was dit artikel nuttig?
top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.