Startpagina>Klantenservice> Veelgestelde vragen
Hoe kunnen we je helpen?

Hoe maak ik grijskleurige resten op de kloppers van mijn mixer schoon?

Maak je geen zorgen als je grijskleurige resten ziet op de KitchenAid draadgarde. Bekijk gewoon ons schoonmaakadvies en volg de stappen om de resten te verwijderen...

Waarom slaat mijn klopper grijs uit?

Als je draadgarde niet is gemaakt van 100% roestvrij staal, is deze niet vaatwasserbestendig. Als je de draadgarde in de vaatwasmachine afwast, of in de wasbak laat weken, kan deze gaan roesten en vormt zich een grijs laagje op je klopper. Dit grijze laagje is niet schadelijk, maar hierdoor kunnen voedingsmiddelen verkleuren tijdens het mixen. Als je de draadgarde afwast, doe dit dan met de hand in een sopje en droog de garde onmiddellijk hierna af met een theedoek. Laat de draadgarde niet aan de lucht drogen.

Als je je draadgarde liever in de afwasmachine doet, biedt KitchenAid ook 100% roestvrijstalen draadgardes voor alle modellen. Deze zijn vaatwasserbestendig. Je kunt hier accessoires kopen

Welke gardes bevatten aluminium?

De volgende standaard draadgardes hebben een aluminium kop en zijn daarom niet vaatwasserbestendig:

5K452WW

5K5A2WW

5KSM35WW

Hoe verwijder ik voedselresten?

  • Laat de garde weken in een heet sopje en schrob hem af met een nylon afwasborstel om eventuele vastzittende voedselresten te verwijderen.
  • We raden ook aan om een schoonmaakmiddel in poedervorm te gebruiken, speciaal ontworpen om roest te verwijderen.
  • De klopper zal niet meer zo glanzen als toen deze nieuw was, maar het dunne roestlaagje verdwijnt zo wel, en voedsel zal nu niet meer verkleuren.
Was dit artikel nuttig?
top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.