Startpagina>Klantenservice> Veelgestelde vragen
Hoe kunnen we je helpen?

De mengkom zit vast, kunnen jullie helpen?

Wanneer de kom van je KitchenAid keukenrobot vastzit, kun je de volgende oplossingen proberen om hem los te krijgen. Lees onze tips voor een vastzittende mengkom...

Geen zorgen. Wanneer de mengkom van je KitchenAid vastzit, kun je de volgende trucjes uitproberen.

Heb je pas brooddeeg of stevig koekjesdeeg gemaakt?

Als je een compact mengsel meerdere minuten mixt, kan het zijn dat de kracht van de planetaire aandrijving de kom te strak aandraait.

Zo kun je de kom losmaken:

Gebruik een warm kompres

  1. Leg 10 minuten lang een natte, warme handdoek om de onderkant van de kom heen.
  2. Warm hem na deze 10 minuten weer op, leg hem weer terug en laat hem nog 1-2 minuten eromheen zitten. Het roestvrij staal zal opwarmen, waardoor het gaat uitzetten. Probeer hierna de kom los te wrikken en verwijderen.

Minerale olie

Breng minerale olie aan op de onderkant van de kom, vlakbij de plooi waar de kom op de voet is bevestigd. De minerale olie maakt de kom zo glibberig dat je hem loskrijgt. Heb je geen minerale olie? Gebruik dan een plantaardige oliespray. Als je plantaardige olie gebruikt, zorg er dan voor dat je de voet grondig schoonmaakt nadat de kom is verwijderd. Plantaardige olie kan na verloop van tijd namelijk erg plakkerig worden.

Als geen van beide methoden werken, kun je proberen om de kom in een handdoek te wikkelen en VOORZICHTIG op de hendel te tikken met een rubberen hamer.

Was dit artikel nuttig?
top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.