Skip the navigation

Abrikozenjam

KitchenAid chef-kok

Eenvoudig zelf abrikozenjam vol smaak maken.

Import-Recipe - Apricot jam

Abrikozenjam

KitchenAid chef-kok

Eenvoudig zelf abrikozenjam vol smaak maken.

Hulpmiddelen

FoodProcessor
Voorbereiden
10min
Koken
15min
Totaal
25min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

1 kg abrikozen

1 kg geleisuiker (controleer de verpakking voor de juiste verhoudingen voor de jam)

1 limoen

Stap voor stap

  1. Snijd de abrikozen door de helft en verwijder de pit.

  2. De de abrikozen in de foodprocessor en druk op de pulseerknop. Pulseer 3-4 keer om de abrikozen te hakken.

  3. Doe de abrikozen in een diepe pan en knijp het sap van één limoen erbij.

  4. Breng het geheel aan de kook en blijf constant roeren.

  5. Voeg de suiker toe en roer krachtig totdat alle suiker is opgelost.

  6. Giet de hete jam in schone potten, sluit de deksels en zet ze ondersteboven neer. Laat volledig afkoelen.