Skip the navigation

Appel-goudsbloemthee

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Marigold apple tea

Een rustgevende melange van appel en goudsbloem, een heerlijk knus winterdrankje.

Duration
Totaal4h20
Voorbereiden20min
Koken4h

Hulpmiddelen

KettleKettle

Ingrediënten

Serveren

2

appels

150 g

gemberwortel

6 eetlepels

goudsbloemblaadjes

6 eetlepels

losse rooibosthee

6

kaneelstokjes

Stap voor stap

  1. Was eerst de appels zorgvuldig om vuil of aanslag te verwijderen. Snijd met een scherp mes de appels in dunne, gelijkmatige schijfjes. Verwijder de schil van de gemberwortel met een dunschiller of een lepel. Snijd de geschilde gemberwortel met een scherp mes in dunne schijfjes.

  2. Schik de schijfjes appel en gember gelijkmatig op een droogrek. Laat 1,5 uur drogen, verwijder daarna de gember en laat de appel nog 2,5 uur drogen. Je kunt ook kant-en-klaar gedroogde stukjes gember en appel in de winkel kopen.

  3. Snijd de gedroogde appel in kleine stukjes, op 6 schijfjes na. Meng de stukjes appel, de goudsbloemblaadjes, de rooibosthee en de gedroogde gemberwortel.

  4. Vul je KitchenAid Waterkoker met 1,5 liter water en stel de temperatuur in op 100°C. Doe de theemelange in thee-eieren of infusers en plaats ze in de glazen. Als het water de gewenste temperatuur heeft bereikt, schenk je de glazen vol. Zet een kaneelstokje in de thee voor extra smaak. Laat 5 minuten trekken. Garneer de thee met een schijfje gedroogde appel.