Bagel met gerookte zalm
Een heerlijke bagel met gerookte zalm en smeuïge kruidenkaas: een echte klassieker!.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
6
bagels met maanzaad
300 g
roomkaas
2 eetlepels
verse bieslook, fijngesneden
2 eetlepels
verse peterselie, fijngesneden
2 eetlepels
verse dille, fijngesneden
1 theelepel
citroensap
1/2 theelepel
zout
1/4 theelepel
peper
360 g
gerookte zalm
1
komkommer
1
rode ui
3 eetlepels
kappertjes
Stap voor stap
Meng de bieslook, peterselie, dille en het citroensap door de roomkaas. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de bagels doormidden. Kies de gewenste bruingraad op de broodrooster en druk op de bagelknop. Doe de bagels in de broodrooster en rooster ze tot de gewenste kleur.
Smeer op de onderste helft van de geroosterde bagels de kruidenroomkaas. Beleg met een paar plakken gerookte zalm, dunne plakjes rode ui en kappertjes. Bestrooi met wat verse dille en breng op smaak met versgemalen peper.