Skip the navigation

Basics creme chantilly

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
chantillycream_thumbnail.jpg

Deze crème chantilly is een klassieker in de Franse keuken. Het is een lichte, luchtige en heerlijk zoete room die kan worden gebruikt als topping voor allerlei desserts en drankjes.

Duration
Totaal5min
Voorbereiden5min

Hulpmiddelen

HandMixerHandMixer

Ingrediënten

Serveren

450 g

volle slagroom

2,5 eetlepel

basterdsuiker

1 eetlepel

vanillepasta

Stap voor stap

  1. Zet de turbokloppers van de handmixer met 9 snelheden en een kom 15 minuten in de vriezer voordat je de crème chantilly gaat maken.

  2. Doe de zware room in de gekoelde kom. Begin te mengen en voeg de basterdsuiker toe. Klop het mengsel op tot er zachte pieken ontstaan.

  3. Voeg de vanillepasta toe en meng alles samen. Bewaar gekoeld. Je kunt deze room gebruiken als topping voor cakes, taarten, ijs en drankjes.