Bruschetta
Deze iconische antipasti heeft het allemaal: hij is zijn knapperig, sappig en boordevol smaak.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
3
rijpe tomaten, gepeld
3 eetlepels
extra vierge olijfolie
handful
basilicumblaadjes
1/2 theelepels
zout
1/4 theelepels
peper
12 sneetjes
ciabatta
3
teentjes knoflook
Stap voor stap
Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg de olijfolie toe. Snijd de basilicum in reepjes en voeg deze toe aan de tomaat. Breng op smaak met zout en peper. Combineer alles en laat het mengsel gedurende een uur marineren op het aanrecht (niet in de koelkast).
Doe het brood in de broodrooster en zet de bruiningsregelaar op 3. Het brood moet knapperig zijn aan de buitenkant maar nog zacht van binnen.
Wrijf de gepelde knoflook over het brood. Garneer met de tomaten en serveer met wat burrata ernaast.