Chai thee
Een warme kruidige thee, perfect voor een herfstmiddag.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
3
peperkorrels, hele
2 stokjes
kaneel
3
kruidnagel
6
kardemompeulen
3 cm
verse gember, grofgehakt
1 eetlepel
zwarte thee
water
Stap voor stap
Stamp de kaneelstokjes fijn in de vijzel.
Voeg de peperkorrels, kruidnagels en kardemompeulen toe en vermaal alles tot de specerijen in fijne stukjes zijn gebroken.
Doe de gemalen specerijen in een kleine steelpan en rooster ze 2-3 minuten op middelhoge temperatuur.
Voeg de gember toe en rooster nog een minuut. Roer de zwarte thee erdoor.
Zetinstructies: kook het water in de KitchenAid waterkoker op 90 °C.
Giet het water in een hittebestendig glas.
Doe een eetlepel Chai Tea-mix in een theezeef. Laat vijf minuten trekken.