Skip the navigation

Chocolade chai-thee latte

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Chocolate chai tea latte

Verwen jezelf met de rijke, behaaglijke melange van chocolade en aromatische kruiden met onze chocolade chai-thee latte, een verrukkelijk decadente variatie op een klassieke favoriet.

Duration
Totaal15min
Voorbereiden15min

Hulpmiddelen

KettleKettle

Ingrediënten

Serveren

8

kardemompeulen

10

venkelzaad

8

hele kruidnagels

4

steranijs

10

peperkorrels

2

kaneelstokjes

2 cm

gemberwortel

3 eetlepels

losse zwarte thee

60 g

pure chocolade

4 theelepels

bruine suiker

400 ml

melk

Stap voor stap

  1. Dit is een recept voor 2 kopjes chocolade chai-thee.

  2. Vul je KitchenAid Waterkoker met 300 ml water en stel de temperatuur in op 100°C.

  3. Kneus in een vijzel kardemompeulen, venkelzaad, hele kruidnagels, steranijs en peperkorrels totdat ze hun geurige aroma prijsgeven.

  4. Doe de gekneusde specerijen in een theepers. Voeg de kaneelstokjes toe. Snijd de verse gember in dunne schijfjes en doe ze in de theepers. Strooi de zwarte-theeblaadjes in de theepers. Zodra de waterkoker 100°C bereikt, schenk je het hete water over de specerijen en theeblaadjes in de theepers of in een theepot. Laat 5-7 minuten trekken.

  5. Hak de chocolade in kleine stukjes en schep ze op de bodem van de kopjes terwijl de thee trekt. Schenk voorzichtig de chai-thee in de kopjes, over de gehakte chocolade. Laat 2-3 minuten staan en roer door. Voeg bruine suiker toe om de thee te zoeten en maak af met gestoomde melk.