Skip the navigation

Chocoladekoekjes met zeezout en miso

KitchenAid Chef

Heb je ooit overwogen om miso door het deeg voor chocoladekoekjes te mengen? De combinatie van hartige en zoete smaken in een koekje is werkelijk onovertroffen.

Sea salt miso cookies

Chocoladekoekjes met zeezout en miso

KitchenAid Chef

Heb je ooit overwogen om miso door het deeg voor chocoladekoekjes te mengen? De combinatie van hartige en zoete smaken in een koekje is werkelijk onovertroffen.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
15min
Rusten
12h
Koken
10min
Totaal
12h25
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

510 g bloem

1/2 theelepels zout

1 theelepels baksoda

300 g Boter

4 eetlepels witte miso

250 g lichtbruine suiker

200 g kristalsuiker

2 eieren

1 eetlepels vanille

280 g Pure of halfzoete chocoladestukjes

to garnish zeezout of zoutvlokken

Stap voor stap

  1. Maak het koekjesdeeg: meet bloem, zout en bakpoeder af in een middelgrote kom. Klop door elkaar. Zet apart.

  2. Bevestig de platte menghaak op de mixer. Doe boter, miso en beide suikers in de mengkom. Zet de mixer op snelheid 2 en meng 1 tot 2 minuten. Verhoog naar snelheid 3 en meng nog 1 minuut.

  3. Voeg eieren en vanille toe. Meng 1 tot 2 minuten op snelheid 3 tot alles is gemengd.

  4. Voeg het bloemmengsel toe en meng op snelheid 3 nog eens 1 tot 2 minuten.

  5. Voeg de chocoladestukjes toe en meng voorzichtig op halve snelheid, ongeveer 1 minuut.

  6. Koel het koekjesdeeg: verwijder de kom van de mixer. Dek de kom af en zet deze 12 tot 24 uur in de koelkast.

  7. Bak de koekjes: verwarm de oven voor op 190 °C. Bedek de bakplaten met bakpapier. Gebruik een ijslepel om gelijke porties van het deeg op de bakplaat te scheppen, 6 tot 8 koekjes per plaat, met voldoende tussenruimte.

  8. Bak 8 tot 10 minuten totdat de randen beginnen te bruinen.

  9. Haal de bakplaat uit de oven en bestrooi de warme koekjes met zout. Laat de koekjes licht afkoelen en leg ze op een rooster. Herhaal met de rest van het deeg.