Skip the navigation

Chocolademuffins

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Chocolate muffins

Deze chocolademuffins met slagroom zijn de perfecte snack voor de koffiepauze.

Duration
Totaal40min
Voorbereiden20min
Koken20min

Hulpmiddelen

SifterSifter
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

280 g

bloem

80 g

ongezoete cacaopoeder

1 theelepel

bakpoeder

1/2 theelepel

baksoda

1/2 theelepel

zout

250 g

suiker

2

grote eieren

240 ml

karnemelk

55 g

boter, gesmolten en gekoeld

60 ml

plantaardige olie

170 g

chocoladestukjes

150 ml

slagroom

120 g

frambozen

Stap voor stap

  1. Voor 16 muffins

  2. Doe de eieren, karnemelk, olie en gesmolten boter in de kleinere kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de draadgarde en zet de snelheidshendel op 4. Mix gedurende 30 seconden. Zet de kom opzij.

  3. Bevestig het zeefhulpstuk aan de mixer/keukenrobot. Zeef in een andere kom het cacaopoeder en de bloem op snelheid 4.

  4. Voeg suiker, bakpoeder, baksoda en zout toe. Bevestig de platte menghaak en mix gedurende 15 seconden op snelheid 2. Voeg de gemengde natte ingrediënten toe en mix op snelheid 2 totdat alles net gemengd is. Voeg de chocoladedruppels toe en mix 10 seconden op snelheid 1.

  5. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en vul ze bijna helemaal tot de rand. Bak 15–20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. De muffins zijn klaar als je een tandenstoker in het midden van een muffin kan steken en die er schoon uitkomt. Zet het bakblik op een rooster en laat de muffins 15 minuten afkoelen voordat je ze uit het blik haalt. Haal de muffins uit de vorm en laat ze volledig afkoelen.

  6. Schenk de slagroom in de kom van een mixer/keukenrobot. Meng 30 seconden op snelheid 10 tot een stijf mengsel.

  7. Garneer de muffins met een schep slagroom en frambozen voordat je ze serveert.