Skip the navigation

Frozen mango margarita

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
MANGO MARGARITA

Geef de klassieke margarita een tropische draai, met verse of bevroren mango als basis.

Duration
Totaal10min
Voorbereiden10min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

2

rijpe mango

120 ml

vers limoensap

180 ml

silver tequila

120 ml

triple sec

50+25 g

fijne suiker

700 g

ijsklontjes

1,5 theelepels

fijn zeezout

1 theelepels

chilipoeder

1/2 theelepels

gemalen komijn

1/2 theelepels

gemalen cayennepeper

1 theelepels

limoenrasp

1

limoen, in 6 partjes gesneden

Stap voor stap

  1. Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit en schep het vruchtvlees met een lepel in de blender. Snijd zoveel mogelijk van het vruchtvlees van de pit af en doe de mango in de blender.

  2. Voeg limoensap, tequila, triple sec, 50 g suiker en ijs toe. Meng op snelheid 3 tot het mengsel dik is en er als een slushie uitziet, zonder dat er nog ijsstukjes over zijn, ongeveer 15 seconden.

  3. Voor de garnering: 6 margaritaglazen of bekers. Meng in een kleine brede, ondiepe kom of bord 25 g suiker, zout, droge specerijen en limoenrasp. Maak de rand van elk glas vochtig met een limoenpartje, zet de rand van het glas op het zoete, kruidige mengsel en draai het glas heen en weer totdat de rand gelijkmatig is bedekt. Herhaal dit bij elk glas.

  4. Schenk de margarita in elk voorbereid glas. Garneer met een limoenpartje. Serveer direct.