Skip the navigation

Huisgemaakte gevulde paprika’s

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
stuffedbellpepper_thumbnail.jpg

Een hartig diner boordevol smaak. Serveer met brood en een gewone tomatensaus.

Duration
Totaal55min
Voorbereiden20min
Koken35min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
MeatGrinderMeatGrinder

Ingrediënten

Serveren

3

rode paprika

500 g

een stuk rundvlees

2

ui

2

teentje knoflook

150 g

varkensbacon

1 handvol

basilicum

2 theelepels

zout

1,5 theelepels

peper

100 g

Parmezaanse kaas

3 eetlepels

olijfolie

600 g

kerstomaatjes in blik

30 g

tomatenpuree

250 g

gekookte rijst

Stap voor stap

  1. Snijd de bovenkant van de paprika's af en verwijder de zaadjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 minuten in de oven op 190°C totdat ze nét niet gaar zijn.

  2. Voer het rundvlees, basilicum, spek, de ui en knoflook door de vultrechter van de vleesmolen met de middelgrote maalschijf. Voer de Parmezaanse kaas door de vleesmolen met de fijne maalschijf. Houd 3 eetlepels van de kaas apart voor later. Meng alle gemalen ingrediënten door elkaar.

  3. Verhit de olijfolie en bak het vlees tot het bruin is. Voeg de tomaten uit blik en de gekookte rijst toe en bak het mengsel nog 8 minuten.

  4. Vul de voorgebakken paprika's met het vleesmengsel. Plaats ze op een bakplaat en bak ze gedurende 25 minuten op 190°C. Strooi de resterende kaas over de paprika's wanneer deze 15 minuten in de oven staan.