Hummus van kikkererwten en bieten
Deze romige hummus is een kleurrijke, heerlijke snack die je op elk feestje kunt serveren.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
1/2
rode biet
40 g
tahini
30 ml
citroensap
30 g
ricotta
150 g
kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1/2 teentje
knoflook
1/2 theelepel
salt
1/4 theelepel
pepper
Stap voor stap
Prik met een mes een paar gaten in de biet.
Wikkel in aluminiumfolie en bak 60 minuten op 220 °C in een voorverwarmde oven tot je er met een mes gemakkelijk doorheen kunt snijden.
Laat afkoelen en verwijder de schil.
Doe het citroensap, de tahini, ricotta, kikkererwten, knoflook, biet, zout en peper in de kan van de KitchenAid K400 blender.
Meng op snelheid 5 tot de hummus volledig glad is.