emeagif
Skip the navigation

Hulpmiddelen

FoodProcessor
Voorbereiden
5min
Totaal
5min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
cherry-vinaigrette

Kersenvinaigrette

KitchenAid Chef

Een zoetzure kersendressing gemengd met balsamicoazijn en honing: perfect om elke salade wat extra's te geven.

Hulpmiddelen

FoodProcessor
Voorbereiden
5min
Totaal
5min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

100 g verse kersen of ontdooide diepvrieskersen

30 ml balsamicoazijn

1 eetlepels honing

1/4 theelepels zout

1/8 theelepels peper

60 ml olijfolie

1/4 sjalot, in blokjes

Stap voor stap

  1. Doe de kersen, balsamicoazijn, honing, het zout en de peper in de top down hakmolen. Blend tot de kersen helemaal stuk zijn en je een glad mengsel hebt.

  2. Voeg de sjalotten toe en blend nog even heel kort tot het geheel net gemengd is.

  3. Giet in een pot, bewaar in de koelkast en sprenkel koud over je favoriete salade.

Wil je bijzondere dips? Ontdek populaire recepten

BEKIJK ALLE RECEPTEN

Beste hulpmiddelen voor dips en sausjes